AI studio achtergronden voor zwangerschapsfoto's

April 08, 2023

Kan je na een zwangerschapsfotoshoot de achtergrond nog veranderen?  Ja, dat kan, en met de nieuwe AI technologie kan je zelfs achtergronden gebruiken ... die helemaal niet bestaan.

De blog die ik nu schrijf, is over enkele maanden hoogstwaarschijnlijk al niet meer up-to-date, want de wereld van Artificiële Intelligentie evolueert zo snel, dat hetgeen ik nu schrijf al snel niet meer zal kloppen.  Maar text-to-image apps zoals Midjourney zijn op dit ogenblik al in staat om "uit het niets" beelden te creëren, gebaseerd op een tekst prompt.  

Uiteraard ga ik hier nu niet helemaal uitleggen wat AI of wat Midjourney precies is - daar heb je Google voor - ik geef hier alleen 2 voorbeelden van hoe je NA de fotoshoot de achtergrond kan vervangen met gebruik van AI.

De eerste methode is het maken van een mooie achtergrond met een "opdracht prompt".  In het onderstaande voorbeeld gebruikte ik :  "warm white room with lace floor-length curtains and a hairy white carpet".  (geen idee of Midjourney ook Nederlands verstaat).  Ik kreeg toen verschillende mooie resultaten, waarvan ik deze als favoriet koos :

AI achtergrond witte slaapkamerAI achtergrond witte slaapkamer Best mooi hé?  Vooral als je weet dat ik helemaal geen witkanten gordijnen heb!  Beetje donker uitgevallen, maar da's snel aangepast.

Daarna heb ik mooie Mama Ilse in Photoshop "uitgeknipt" en handmatig overgebracht naar de nieuwe achtergrond.  Redelijk veel werk dus, maar "spelen" met AI is leuk, dus dan let je niet op een extra uurtje.  Hieronder het resultaat!

zwangerschapsfotoshoot met AI achtergrondzwangerschapsfotoshoot met AI achtergrond

Een andere manier is om Midjourney te vragen om zélf de foto met de achtergrond te combineren.  Dat geeft aan de ene kant héél mooie "bij elkaar passende" resultaten, maar je ziet meteen dat er iets "mis" is :  de Mama lijkt helemaal nérgens op.  Nu ben ik ervan overtuigd dat dit heel binnenkort al veel beter zal lukken, maar met het resultaat hieronder moet ik niet bij mijn klant afkomen :

AI blending effectAI blending effect De kamer is ook saaier geworden - ik vond de vorige versie mooier.  Eigenlijk vind ik alleen de overgang van de jurk naar de vloermat goed gelukt.  Uiteindelijk heb ik een combinatie gemaakt - gewoon in goeie oude photoshop - van de vorige versie met de vloer van de tweede versie, met dit resultaat : zwangerschapsfoto met AI achtergrondzwangerschapsfoto met AI achtergrond

 

 

 

 

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December