Jouw kindje zat al in de buik van Oma

October 28, 2022

Wist je dat jouw baby ooit al in de buik van zijn/haar grootmoeder zat?

Een pasgeboren baby slapend gephotoshopt in een walnoot, met navelstreng alsof hij nog ongeboren wasR5-03151Een pasgeboren baby slapend gephotoshopt in een walnoot, met navelstreng alsof hij nog ongeboren was

Weliswaar in zéér mini-mini-formaat, maar 't is echt waar :

Elke vrouwelijke foetus (dus ook jouw moeder) ontwikkelt reeds VOOR de geboorte ALLE eitjes die zij ooit zal produceren.  Nadat een meisje geboren wordt, ontwikkelt zij geen nieuwe eitjes meer, want ze heeft al een "voorraadje voor het leven", kant en klaar.  (Voor jongensbaby'tjes geldt dat trouwens niet, die beginnen daar pas bij de pubertijd aan).

Dus het is letterlijk waar dat een baby al van voor de geboorte van zijn moeder al in haar buik zat te wachten, en dus OOK in de buik van Oma!  In werkelijkheid startte jouw leven - en dat van je broers en zussen - dus al in de baarmoeder van je grootmoeder.  Toen je Oma zwanger was van je moeder, zat jij daar dus al, weliswaar piepklein, in de mini-eierstokjes van je moeder.  Misschien wist je dat al, maar 't geeft toch een speciaal gevoel hé?

Ik heb mijn logo-mama even gebruikt om het visueel voor te stellen :

Visuele voorstelling van een zwangere vrouw, haar foetus, en de reeds aanwezige eitjes in de mini-eierstokjes van de babyeierstokVisuele voorstelling van een zwangere vrouw, haar foetus, en de reeds aanwezige eitjes in de mini-eierstokjes van de baby

Ben je op dit ogenblik zwanger van een babymeisje?  Dan zitten jouw toekomstige kleinkinderen NU al in jouw buik.  Voel je dus gerust niet alleen mama, maar ook al een beetje Oma!


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December