Welke kleding breng ik mee naar een fotoshoot zwangerschap?

January 08, 2022

Welke kleding breng ik mee naar een fotoshoot met een zwangere buik?  Welk soort kleding, welke stoffen, welke kleuren?

Elke aanstaande mama die naar mijn studio komt voor een zwangerschapsfotoshoot, ontvangt ruim vooraf de "praktische tips voor de fotoshoot".  Deze heel uitgebreide brochure vertelt je alles over hoe je je kan voorbereiden, maar vooral ook wat je NIET moet meebrengen.

Mooie kronen voor zwangerschapsfotoshoot Mooie kronen voor zwangerschapsfotoshoot 5D4-32877

De studio is niet groot, en je wil toch wat bewegingsruimte, dus breng vooral niet drie volle koffers met kleding en schoenen mee ... je gaat ze tóch niet gebruiken en die koffers staan alleen maar in de weg.

Ondergoed :

Een hoogzwangere vrouw heeft meestal geen kast vol met mooie (passende) kleren, en haar zwangerschapskleding is meestal eerder gericht op comfort dan op fotoshoots.  Om die reden heeft studio Anyka ... ALLES wat je nodig hebt.  Zelfs ondergoed (slips, bh's, bustiers ...).  Maar niet iedereen voelt zich goed in andermans ondergoed - zelfs al is dat proper gewassen.  Daarom geldt hier de algemene regel dat je een vleeskleurig minislipje draagt onder de kanten slips van de studio.  En ja, ZELFS dat vleeskleurige minislipje (een wegwerpexemplaar dat je mag houden) is hier in de studio beschikbaar.  Als ik dus zeg dat je eigenlijk niets moet meebrengen, dan méén ik dat écht.

Wil je toch niet met lege handen arriveren, breng dan het volgende ondergoed mee :  1 klein vleeskleurig slipje + sexy/kanten slips in wit, zwart, rood of bordeaux.  En wat de bh's betreft :  1 goed passende strapless bh + een kanten setje bh/slip waar je je mooi in voelt.  
Ga nu vooral NIET shoppen, want ook die bh's zijn allemaal voorradig in de studio, in alle maten!!  Maar heb je nu net een supermooi setje gekregen van je wederhelft?  Breng maar mee hoor!

Zwangerschapsfoto's tegenlichtZwangerschapsfoto's tegenlichtref.: 31286

Qua kleding hebben we maar 1 ding echt nodig tijdens de shoot :  jouw jeansbroek van VOOR de zwangerschap.  Dus niet die praktische zwangerschapsjeans die je helemaal over je buik heen kan trekken, maar je oude jeans die niet meer dicht kan.  Tenminste, als je er nog in geraakt ...  We kunnen leuke foto's nemen met openstaande jeans - maar test 's morgens wel even of je achterste er nog in past!  Jeans zijn het enige kledingstuk dat hier in de studio NIET aanwezig is.  Passen je jeans niet meer, dan breng je ofwel je zwangerschapsjeans mee, ofwel niks, want wees gerust, er zijn nog HEEL veel andere kledingalternatieven.

Natuurlijk - als je iets unieks of supermoois hebt dat je graag tijdens de shoot wil dragen - meebrengen!  Ik heb hier al moeders gehad met een tule avondjurk, een witte bontcape en zelfs een bruidsjurk ...  

Moeder en dochter poseren tijdens een zwangerschap fotoshootMoeder en dochter poseren tijdens een zwangerschap fotoshoot47036

Toch nog enkele "algemene" tips :

  • breng geen kleding mee die snel kreukt.  Breng gewoon geen gekreukte kleding mee - de camera ziet alles!  Dat geldt trouwens ook voor donkere kleding die vol pluizen zit ...  Ideaal zijn stretch stoffen, want die spannen mooi om de buik.
  • breng geen schoenen mee, of maximaal 1 favoriet paar, want op 95% van de foto's zie je je voeten toch niet!
  • de beste stoffen zijn ZONDER opdruk, en zonder letters/woorden.  De mooiste effecten krijg je met kant, tule, doorschijnend materiaal en stoffen met textuur.
  • ivoor (gebroken wit), neutrale kleuren, zilver/goud, pastelkleuren en donkere warme kleuren zijn beter dan spierwit, zwart, of felle kleurtjes.  En nu we het toch over kleurtjes hebben :  je gaat tijdens de shoot vaak van kleding/kleuren wisselen, dus je nagellak kan best van een neutrale kleur zijn.  Zelfs al hou je van héél hippe nagels, probeer de kleur toch neutraal te houden.  Want knaloranje nagels bij een zachtroze jurk???  Nee dus.
  • Nog iets over maten :  de meeste studio's hebben wel zwangerschapskleding, maar vaak alleen in standaardmaten.  Ben je een Xtra Small, dan valt dat op te lossen door - buiten het zicht van de camera - de maat van de jurk met knijpertjes aan te passen.  Hoor je bij de grotere maten, of heeft jouw baby ervoor gezorgd dat jij tijdelijk bij de XXXL-groep hoort, dan is het mogelijk dat sommige jurken niet passen.  Geen probleem!  Dat lossen we op met de vele prachtige stoffen hier in de studio. Met geduldig drapeerwerk, knijpertjes, juwelen en accessoires lijkt het net een dure avondjurk!
  • Wil je graag een staande dubbelfoto met naakte baby, dan bespreek je best vooraf welke kleding je daar het best voor meebrengt.

Zwangere mama in herfstkleuren en papa in bijpassend olijfgroenZwangere mama in herfstkleuren en papa in bijpassend olijfgroen52586-Edit-2

Tja, en dan heb je natuurlijk Papa nog!  In de praktische tips staat dat hij best zijn jeans meebrengt, een donkere broek, en voor daarboven 1 lichtgekleurd en 1 donker hemd/shirt.  En wat brengen de Papa's dan meestal mee?  Een lichtblauw hemd, en een zwart en wit T-shirt.  Je begrijpt dat het dan niet eenvoudig combineren is met een Mama in bijvoorbeeld een prachtige bordeaux tule-jurk.  Ik heb hier wel enkele Large-shirts in olijfgroen en bordeaux, maar niet in alle maten, en zeker niet in alle kleuren waarin ik jurken heb.  Kortom "lichtgekleurd" en "donker" kan OOK iets anders zijn dan zwart en wit!  


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December