400e newborn fotoshoot bij fotostudio Anyka

May 02, 2021

Ik was alwéér de tel kwijtgeraakt, maar onlangs bezocht het 400e newborn baby'tje de studio!  Hij heette Mathis, en hij zal zich van mij niet veel herinneren.  Ten eerste heeft hij braaf geslapen, maar hij heeft mij ook letterlijk NIET gezien :  in volle coronatijd zien de kindjes alleen maar mijn mondmasker. 400e newborn baby fotoshoot bij fotostudio Anyka in Antwerpen07984400e newborn baby fotoshoot bij fotostudio Anyka in Antwerpen
De laatste 12 maanden waren wat men "speciaal" kan noemen :  lockdowns zonder fotoshoots, "newborn" fotoshoots met lockdown baby'tjes die ondertussen al 8 weken jong waren (en zich braaf als newborn lieten poseren!!), mondkapjes en ontsmettingsmiddelen, Papa's die niet mochten deelnemen aan shoots, raam open tijdens newborn shoots midden in de winter en TOCH proberen om de studiotemparatuur op 25°C te houden ... lastig hoor! newborn fotoshoot met pasgeboren baby'tjesnewborn fotoshoot met pasgeboren baby'tjes08067-Edit-2

Wat er echter dit jaar niet veranderde was de sfeer tijdens de fotosessies, want die bleef altijd relax en helemaal op het ritme van het piepjonge fotomodel.  Ouders zijn in het begin vaak een beetje gespannen - want gaat hun kleintje wel willen meewerken?  Maar zodra de eerste foto genomen is, valt die spanning weg en zitten er 2 apetrotse ouders op de bank toe te kijken.

Bij de poses met de ouders zeg ik altijd "het is niet echt NODIG dat jullie kleintje slaapt bij de poses met Papa/Mama, maar 't is wél gemakkelijker".  En dat klopt, want het is niet eenvoudig om bij een klaarwakkere baby 4 beweeglijke handjes/voetjes in toom te houden en tegelijk zélf ook nog mooi te poseren ...  Dikke pluim voor Mathis dus op deze foto! Newborn baby van 8 dagen oud poseert mijn zijn Mama08002Newborn baby van 8 dagen oud poseert mijn zijn Mama - fotostudio Anyka

Dank aan de ouders van Mathis, en aan alle ouders die in Coronatijd het vertrouwen in studio Anyka toch niet verloren hebben.  Ze hebben het aangedurfd om tijdens de pandemie met hun kostbaarste bezit naar de studio te komen.  Vergeet niet :  je moet niet alleen vertrouwen dat de fotograaf zich zal houden aan de "wettelijke maatregelen" van mondkapjes en ontsmetting, maar ook dat zij zich in haar privéleven veilig gedraagt en zich bij het geringste vermoeden laat testen.  Dat ik de coronamaanden ben doorgeraakt zonder besmetting komt misschien zelfs door mijn extra voorzichtigheid voor mijn mini-fotomodelletjes.

Over enkele maanden - of misschien zelfs weken? - mogen de mondkapjes af en kunnen mijn babyklantjes mij weer zien.  Ik kijk al uit naar de volgende 100 pasgeboren kindjes !
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December