Closeups bij zwangerschapsfotografie

April 04, 2021

zwangerschapsfotograaf 26977zwangerschapsfotograaf 26977mooi zwanger

Wat kan je tijdens een fotoshoot zwangeschap doen met een foto van de zwangere buik zonder hoofd ?  Veel mensen willen graag een closeup ... je kan die gebruiken voor het geboortekaartje - maar dat is meestal al lang afgewerkt op de datum van de zwangerschapsfotoshoot.  Maar je kan de foto ook gebruiken als de cover, of de eerste pagina, van het album dat uiteindelijk gemaakt wordt met de fotoresultaten.  Een prachtig begin van het boek!

zwangerschap fotografie 43851softzwangerschap fotografie 43851softWit kant Een closeup heeft nog een ander voordeel :  details vallen veel meer op, want je wordt niet meer "afgeleid" door het gezicht en de gelaatsuitdrukking.  

zwangerschapsfotos 39018zwangerschapsfotos 39018Als een veertje Deze pose is heel populair, met of zonder zwevend veertje.  Hij doet mij denken aan de "maanstanden" volle maan, halve maan en eerste kwartier.  Hoe minder de buik naar het licht gekeerd is, hoe donkerder de foto en hoe dichter de maanstand richting eerste kwartier gaat ...

zwangerschap fotoshoot 10979-Edit-2zwangerschap fotoshoot 10979-Edit-2Elke foto wordt handmatig geretoucheerd. Je beslist zelf of je puur natuur wil blijven, of liever afscheid neemt van je zwangerschapsstriemen, cellulitis, vetrolletjes of onderkin. En tot slot nog deze ... die je wel niet echt een closeup kan noemen, maar zo'n studie van de zwangere buik is te mooi om niet nog even te tonen.  Het zal niet de eerste keer zijn dat zo'n foto-zonder-hoofd uiteindelijk gekozen wordt om boven het bed in de Master Bedroom te prijken!

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December