Fotoshoot newborn tweelingen bij studio Anyka

February 07, 2021  •  Leave a Comment

Als er tweelingen op komst zijn, gaat een fotografenhart altijd sneller kloppen.  Gebeurt dat in 2020, dan is het NOG spannender, want zal de fotoshoot wel door kunnen gaan?  Gelukkig komen tweelingen altijd wat vroeger op de wereld, en ging de newborn shoot door in oktober, nog voor de 2e lockdown.

Pasgeboren tweeling van 11 dagen oud in matching setje van mosterdgele broekjes en mutsjes - 02388Newborn tweeling op beanbag geposeerdPasgeboren tweeling van 11 dagen oud in matching setje van mosterdgele broekjes en mutsjes - 02388 Ik had mijn lesje geleerd bij de vorige tweeling :  niet starten zonder pampertjes, want gegarandeerd plast de bovenste baby de onderste nat en krijg je een drama.  Maar deze twee boys lieten zich rustig poseren, met een heleboel kleine kussentjes onder de gele deken om ze op de juiste plek te houden. 0235302353 Ouders van tweelingen willen graag zoveel mogelijk foto's van de 2 kindjes SAMEN, maar niet àllemaal.  De vintage setup startte ik dus met 1 baby (namen noem ik niet op verzoek van de ouders), zodat elk kindje ook enkele foto's had zonder zijn broertje.  Daarna pas met twee.  Het was oktober, dus wat past er mooier bij mostergele broekjes dan halloween-pompoentjes ?

Herfst setup in houten krat met newborn tweeling baby'tjes - 02400-Edit-2Herfst setup in houten krat met newborn tweeling baby'tjes - 02400-Edit-2Herfst setup in houten krat met newborn tweeling baby'tjes - 02400-Edit-2 Zonder de kindjes te storen kon ik de setup veranderen in een combinatie met teddybeertjes, zodat ook broertje 2 een unieke foto-alleen kon krijgen.

Pasgeboren baby in houten krat met teddybeertjes - 02391Pasgeboren baby in houten krat met teddybeertjes Pasgeboren baby in houten krat met teddybeertjes - 02391

 

Lekker warm gewrapt: een newbron tweeling tijdens hun fotoshoot - 02446Newborn tweeling gewraptLekker warm gewrapt: een newbron tweeling tijdens hun fotoshoot - 02446 Lekker warm gewrapt waren ze na hun voeding meteen in slaap.  Dit setje gaat gewoon over de wrap heen en heb ik in 3 kleuren.  Daarna konden we de wraps langzaam verwijderen, laag per laag, tot er 2 blote baby'tjes overbleven.

Newborn tweeling in kerst outfits tijdens hun fotoshoot - 02452Newborn tweeling shoot in kerst outfitsNewborn tweeling in kerst outfits tijdens hun fotoshoot - 02452 Midden oktober denken nog niet veel mensen aan Kerstmis, maar wél de fotografen.  Ik heb hen gefotografeerd met een blanco kaartje, zodat de ouders nog wat tijd hadden om een tekst te verzinnen.  En nee hoor, baby 2 had wel degelijk 2 voetjes ... het andere voetje zit achter de kerstwensen verstopt.

De Mamafoto hebben we gedaan liggend op de vloer, en de Papa en familiepose met 1 kleintje op elke arm van de vader.  De jongens waren zo braaf, dat het zélfs nog gelukt is om enkele droomfoto's met hen te maken! 

De moeilijkste poses met een tweeling zijn echter de poses zonder enige wrap, waarbij ze in elkaars armen liggen te slapen.  Dan zit je met 8 ledematen die alle kanten uit kunnen bewegen.  De fotograaf heeft de camera in de handen, dus de ouders doen hun best om die 4 handjes en 4 voetjes op de juiste plek te houden.  Als ze allebei lekker liggen te maffen, lukt dat wel, maar soms is er eentje bij die het nodig vindt om met zijn armpjes een heel orkest te dirigeren!  Maar dit keer is het gelukt, kijk maar hieronder.  Newborn tweeling shoot met bij elkaar passende setjes - 02464Tweeling newborn shootNewborn tweeling shoot met bij elkaar passende setjes - 02464
Slapende newborn tweeling poseert in vintage bruin lederen bokshandschoenen - 01946Newborn tweeling in bokshandschoenenSlapende newborn tweeling poseert in vintage bruin lederen bokshandschoenen - 01946

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December