Kerstkaart foto's met newborn baby

December 23, 2021

Tijdens een vorige blog vertelde ik over een kerst fotoshoot met een newborn baby'tje. Na een hele reeks foto's in de kerststal, hebben we het kleintje omgekleed naar een mini-kerstmannetje, wat heel mooi materiaal opleverde voor nieuwe droomfoto's.  De zachte gebreide overall met bijhorend mutsje pasten precies, en het materiaal was dik genoeg om zijn pamper te verbergen (ik gebruik trouwens altijd pampers maatje 0 = prematuur, want welke baby staat nu graag op de foto met een dikke pamper-kont?).
Kerstman en baby op houten schapKerstman en baby op houten schap83A6500
De eerste "pose" was wel heel erg makkelijk voor ons mini-fotomodel :  lekker maffen op een donkerbruin kussen, met opgetrokken beentjes.  Als je de baby dan in photoshop uitsnijdt, lijkt het alsof hij zit, en dat schept natuurlijk heel veel mogelijkheden.  Het enige waar je tijdens de fotoshoot altijd rekening mee moet houden, is de richting van het licht - dat moet dezelfde richting zijn als in de achtergrondfoto.  Zorg je daarna in photoshop voor de juiste schaduwen, dan lijkt het "net echt".

Elf on the Shelf - kerstbaby tussen teddybeertjesElf on the Shelf - kerstbaby tussen teddybeertjes
Deze droomfoto is gemaakt met precies dezelfde babyfoto, maar dan gespiegeld, want het licht komt nu van rechts.  Achtergrondfoto's met kerstmannen maak ik niet zelf, want een kerstman inhuren (vooral dan één met zo'n prachtige natuurlijke baard) is heel duur.  Dan kan je beter "digitale kerstmannen" aankopen; zo blijft de droomfoto ook voor de klanten betaalbaar.

Kerstman met newborn baby in kadootjeszakKerstman met newborn baby in kadootjeszak
De volgende pose was ook heel makkelijk voor ons model - hij liet zich heel gewillig op zijn buikje leggen - waarschijnlijk omdat we het kussen lekker voorverwarmd hadden.  

Daarna hebben we zijn rechterbeentje laten afhangen, want ik had nog 1 leuke kerstfoto op het oog :  het hobbelpaard.  Daar heb ik extra veel photoshopwerk in gestoken achteraf, want die droomfoto is uiteindelijk mijn eigen kerstkaart geworden. Kerstfoto met Hobbelpaard en newborn babyKerstfoto met Hobbelpaard en newborn baby
Heb je ook een zwak voor droomfoto's met pasgeboren baby'tjes?  Je kan ze allemaal bekijken op mijn website:  droomfoto's

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December