Kersftfoto's met pasgeboren baby

December 12, 2021

Een fotoshoot helemaal in het thema van Kerstmis?  Ja, dat wordt wel vaker gedaan.  Veel fotografen doen mini-shoots met Kerst thema, maar dat thema is dan meestal gebaseerd op kerstbomen, sneeuw en kadootjes.  Dit keer nam ik het thema echter helemaal letterlijk :  de kerstkribbe met Maria en Jozef.

De fotostudio werd omgetoverd tot een heuse stal, met donkerbruine wanden, oude stoffen, hout, hooi en natuurlijk een kribbe.  Die kribbe maakte ik met een antieke deegkom, gevuld met schapenwol, hooi en witte doeken.  Héél echt!


R5-15787R5-15787 Mama Sylvie en Papa Yannick zijn enthousiaste klanten en hadden voor hun 2e kindje al een zwangerschaps- en newborn shoot achter de rug.  Of ze bereid waren nog eens terug naar de studio te komen en mee te doen aan een echte verkleedpartij?  Ja zeker!  
De kleine Jezus werd losjes ingebakerd (over zijn niet-zo-bijbelse pamper heen) en viel meteen in slaap in zijn voorverwarmde kribbetje - die hebben we de hele shoot niet gehoord ...
Kleine Jesus diep in slaap in zijn kribbetjeKleine Jesus diep in slaap in zijn kribbetje15826

De kleding voor de ouders had ik zelf gemaakt - echt waar.  Niet dat ik zo'n handige naaister ben, maar voor authentieke Bijbelse kleding moet je eigenlijk alleen maar rechtdoor kunnen stikken.  De mooie stoffen met matte kleuren had ik jarenlang verzameld via het stoffenspektakel.

Na enkele shots van kleine Jezus alleen in zijn kribbe, concentreerden we ons op het hoofdthema :  moeder met kind.  Ik had al wel eerder shoots gedaan met Bijbelse thema's en ook specifiek Kerstmis, maar dat was dan met een (levensechte) pop.  Wat een verschil als Maria de échte moeder blijkt te zijn - geen "spel" meer nodig, maar authentieke moederliefde op elke foto.

Moeder Maria met eigen baby als JezusMoeder Maria met eigen baby als Jezus15892

Ik heb een hele reeks close-ups genomen - de zorgvuldig opgestelde kerststal was volkomen overbodig - zelfs met de keuken en de vuile vaat als achtergrond zouden dit mooie foto's zijn geweest (lichtelijk overdreven, maar je snapt wat ik bedoel).

Newborn fotoshoot met kerst themNewborn fotoshoot met kerst thema15909

Jezus sliep braaf door, zo lang hij het maar lekker warm had en op tijd z'n eten kreeg, vond hij het prima.  Maria en Jozef speelden hun rol als echte professionals - en dat terwijl de studio (voor de baby) 24°C warm was en zij gekleed waren in dubbele lagen Bijbelse kleding met hoofddoeken!

Daarna nog enkele shots met vader Jozef.  Bofte ik even dat hij een baardje had!  Nog authentieker!

Jozef met baby Jezus tijdens een fotoshoot met kerst themaJozef met baby Jezus tijdens een fotoshoot met kerst thema15925

Een gezinsfoto mocht natuurlijk ook niet ontbreken, en omdat baby Jezus rustig bleef doorslapen, hebben we daarna nog meer foto's genomen, onder andere met Maria & kind liggend op de vloer, Jozef met brandende lantaarn (flitstoestel), en nog meer familiefoto's ... Gezinsfoto met kerst thema in authentieke kledingGezinsfoto met kerst thema in authentieke kleding15933
Tja, en toen ons jongste fotomodel nog altijd bleef doorslapen, hebben we het thema nog een beetje uitgebreid!  Als piepjong kerstmannetje met schattig rood mutsje mocht hij nog even poseren op een donkerbruin kussen, zodat ik hem later met photoshop in allerlei leuke droomfoto's kon verwerken.  Maar die foto's horen niet in deze "heilige" blog!  Bovendien heb ik er daar eentje van uitgekozen als mijn kerstkaart ... nog even geduld dus!

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December