Zwangerschapsfotoshoot met glitter en diamantjes

January 09, 2021

Deze zomer heb ik een fotoshoot zwangerschap gedaan die heel wat meer tijd kostte dan gemiddeld, en er kwam heel veel glitter aan te pas. 00873-Edit-2Met kant en glittersteentjes op de zwangere buik00873-Edit-2 Jolien poseert hier met een hele lading nepdiamanten, in haar oren, aan haar hals, arm en de hele voorkant.  Het is geen glitter die je in een makeup-potje kan kopen, nee het zijn een heleboel namaak edelsteentjes.  De steentjes zitten vastgenaaid op tulestof.  Men noemt dit "appliques" en eigenlijk zijn die dingen bedoeld om te verwerken tot bal- en trouwjurken.  Maar je kan er uiteraard véél meer mee doen, zoals vastlijmen op zwangere dames!  Lijmen?  Ja, letterlijk, maar niet met velpon uiteraard.  Ik gebruikte hier de lijm voor die ook dient voor valse wimpers en body art.  Een beetje argwanend had ik een week tevoren de lijm op mijn eigen buik getest, en ja, het ging er allemaal zonder problemen af, en vooral :  ook zonder pijn. 00891-Edit-2Glitter en diamantjes op de zwangere buik00891-Edit-2 Die appliques zijn niet "stretchy", dus was het zaak om Jolien éérst de juiste pose te laten aannemen, en dan pas te starten met het plakwerk. Eén kleine beweging resulteerde immers meteen in "bobbels" in de tule en kreukels in de diamantstroken.  Het was een geduldwerkje (een pluim voor Jolien die meteen het wereldrecord stilzitten heeft gebroken), ik kreeg er plakkerige vingers van en elke keer als we dachten dat het perfect was, liet er wel érgens een stukje tule los.
Maar het resultaat mag er wezen!  Met zijdelings licht lijken het net echte edelsteentjes.
Ik heb nog veel meer appliques gekocht, ook met gekleurde steentjes in blauw, zalm en goud.  Jammer genoeg kost het vastlijmen zoveel tijd, dat dit niet geschikt is om te gebruiken tijdens normale zwangerschapsfotoshoots.  Maar het is zeker vatbaar voor herhaling!


 

 

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December