Fotoshoot zwangerschap in de stijl van de Oude Meesters

September 06, 2020

Tijdens een zwangerschapsfotoshoot kan je fotograferen in elke stijl :  heel romantisch, chique, sober zwartwit, grappig en pure glamour, maar deze maand heb ik een héél speciale stijl geprobeerd :  de Oude Meesters.  Ik koos de stijl van Vermeer, de 17e-eeuwse schilder die we allemaal kennen van de "Liefdesbrief" en "het meisje met de oorbel".

Nu was het absoluut NIET mijn bedoeling om één van zijn beroemde schilderijen na te apen.  Dat hebben al heel veel kunstenaars gedaan.  Ik denk dat er wel honderden imitaties bestaan, geschilderd en gefotografeerd van het meisje met de oorbel.  Nee, ik wou gewoon de STIJL van zijn schilderijen volgen :  de kleding van die tijd, de poses, het licht, en het raam dat vaak aanwezig is in zijn interieurs.

Toen de mooie Jolien met haar zwangere buik naar de studio kwam, klikte het meteen, en ze was direct bereid om nog een 2e keer naar de studio te komen voor dit experiment.

De kleding lag al klaar :  renaissance-achtige stijl, maar niet de chique hofkleding - eerder een "landelijke" jurk.  Ik had er ook een schort bij, maar die verstopte haar zwangere buik te veel - weg ermee dus.  Het kapje is authentiek, de jurk niet.  Het was wel eventjes heel spannend of de jurk zou passen.  Het was immers geen zwangerschapsjurk!  De rits zat gelukkig aan de rechterzijde, want die staat helemaal open ...

De achtergrond is een van mijn nieuwste achtergronddoeken en past perfect bij de sfeer.  De kruik dient om het geheel een beetje een driedimensionaal effect te geven.

En het raam?  Zo'n mooi raam heb ik niet in de studio, maar vorig jaar was ik in een echt renaissance kasteel in Frankrijk ...  Tja, als ik het model niet naar het kasteel kan brengen, dan brengen we het kasteel maar naar het model hé?

00864-Edit-2authentieke kleding voor een zwangerschapsfoto in de stijl van de Oude Meesters zoals Vermeer00864-Edit-2


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December