Newborn fotoshoot met masker en ontsmetting

August 09, 2020

Hoe bescherm je je klanten en jezelf tegen het Coronavirus in een fotostudio?  Dat kan je allemaal lezen in mijn rubriek "babyveiligheid".  Tijdens de eerste lockdown zag ik er erg tegenop om fotoshoots te doen met een mondmasker.  Zeker tijdens een newborn shoot, waarbij de studio opgewarmd wordt tot 26°C - pffff, lekker warm met een mondmasker op!   Ook vreesde ik dat de communicatie spaak zou lopen :  zouden de klanten mij nog goed verstaan (en vice versa), en zouden oudere baby'tjes wel tegen zo'n stom masker willen lachen?

Maar dat viel ongelofelijk mee!  Klanten werken heel sympathiek mee en zetten het masker alleen af om te poseren of iets te drinken, en ikzelf hou het zonder problemen de hele fotoshoot op.  Sterker nog :  ik heb nog evenveel plezier bij het fotograferen, en het masker helpt mij ook om met mijn handen van mijn gezicht af te blijven, dus dat is mooi meegenomen.

Coronaschort, coronamasker en 1 schattig baby'tjeCoronaschort, coronamasker en 1 schattig baby'tje

De eerste niet-newborn baby na de lockdown was voor mij wel de vuurproef.  Ging hij wel willen lachen tegen een wit masker?  
Ik had mij duidelijk voor niets bezorgd gemaakt :  kleine Nils kwam binnen, en zat op zijn moeders schoot terwijl we de kleding aan het bespreken waren.  En plots gaf hij mij een stralende lach, zomaar, zonder dat ik tegen hem gesproken had of mijn masker had uitgedaan.  We waren meteen de beste maatjes.  Hij heeft de hele shoot gelachen en ik heb het masker niet 1x afgezet.  Toegegeven, ik krijg niet elke dag zo'n goedgemutste modellen hoor!  Mijn volgende modelletje had iets meer tijd nodig, maar nét toen ik dacht om toch maar een face-shield te gebruiken in plaats van een masker, kreeg ik toch de langverwachte lachjes = happy fotograaf (en ouders).

Is er dan helemaal geen probleem door het mondmasker?  Toch wel :  bij het binnenkomen stellen we ons aan elkaar voor :  mijn naam kennen ze al, en ik weet uiteraard ook al hoe de (aanstaande) mama heet, want zij heeft meestal de fotoshoot via e-mail geboekt.  Dus alleen de naam van Papa nog.  Maar in een grote stad als Antwerpen krijg ik heel vaak klanten uit verre landen, met voor mij totaal onbekende namen ... zo'n naam correct verstaan of spellen met een masker op?  Niet eenvoudig!

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December