Buik en Baby fotoshoots in Corona-tijd

May 08, 2020

Zwangerschapsfotoshoots en Newborn Shoots na de Corona-tijd ?

Heel binnenkort - hopelijk vanaf 18 mei - kunnen alle fotostudio's opnieuw starten na de Corona-sluiting.  Maar het virus is het land nog niet uit, dus moet elke studio - net zoals elk ander bedrijf - de nodige maatregelen nemen om fotoshoots "virusvrij" te laten verlopen.

Boudoir Maternity zwangerschapsfotografieBoudoir Maternity zwangerschapsfotografie49688 Met deze foto, genomen tijdens een van de laatste zwangerschapsfotoshoots vlak voor de sluiting van de studio, geef ik wat meer uitleg over de maatregelen die studio Anyka zal nemen :

  1. Eén fotoshoot om de 2 dagen :  een virus blijft immers maximaal 24u in leven op textiel, vloerbedekking en stoffen meubelen ...  zo kan klant A klant B niet besmetten.
  2. Alle volwassenen dragen een mondmasker (inclusief de fotograaf uiteraard).  Dit masker ligt voor je klaar in de inkomhal, samen met een flinke fles alcogel.  Als Mama of Papa poseren, mag het even af natuurlijk ...
  3. Er is behoorlijk geïnvesteerd in ontsmettingsmiddelen, handgels, sterilisatie, handschoenen ... en dit staat allemaal ter beschikking van de klant.
  4. We houden afstand van elkaar, en om dat gemakkelijker te maken, is de studio opnieuw ingedeeld.  Ook het "samen op de bank zitten om foto's of poses te kiezen" zal nu op een andere manier gebeuren - met twéé computerschermen met enkele meters afstand.
  5. Niet nieuw, maar toch best even vermelden :  de studio en badkamer worden tussen fotoshoots door altijd grondig gereinigd en gelucht, en aanraakoppervlakken worden ontsmet.   En net zoals je in de supermarkt niet meer alle fruit en groenten mag aanraken, vraag ik jullie om de baby-accessoires en kleding te kiezen met de ogen, en niet met de handen.

Wit op wit blijft een prachtig kleurenpalet voor een zwangerschapsfotoWit op wit blijft een prachtig kleurenpalet voor een zwangerschapsfotoref. 49742
Het werken met de witte vitrage hoort bij het pakket "Boudoir Maternity"
(Aanstaande) Ouders gaan veel merken van deze maatregelen, maar de baby'tjes niet.  De corona-tijd heeft echter dermate veel indruk op ons allen gemaakt, dat ik toch wel zin heb om tijdens elke fotoshoot na 18 mei toch 1 enkele foto te nemen waarbij de ouders MET mondmasker poseren.  Ik zie het al voor mij als binnen een tiental jaren hun zoon/dochter het babyboek in handen neemt en vraagt :  waarom droegen jullie die maskers op die foto ?  En dan volgt er een lang verhaal...

 

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December