300e zwangerschapsfotoshoot bij fotostudio Anyka!

March 14, 2020  •  Leave a Comment

Ik had eigenlijk verwacht dat ik mijn 300e buik in december of januari zou ontmoeten, maar door een toevloed van baby'tjes, kwam de 300e zwangerschapsfotoshoot pas deze maand.

closeup zwangere buik met tegenlichtcloseup zwangere buik met tegenlichtaMG_2253-01

 

Mijn aller-allereerste zwangere buik voor de camera was van mijn sympathieke collega Leen.  Dat was in 2005 - ik werkte nog bij Interbuild en had nog geen studio, geen flitslampen, en totaal geen verstand van zwangerschapsfotografie.  

De "shoot" ging door in de logeerkamer en het licht kwam uit 2 bloedhete halogeenlampen (arme Leen!).  

Fotograferen was toen nog een pure hobby, en ik koos mijn onderwerpen lukraak :  huisdieren, insecten, voeding, stillevens, natuur - van specialisatie had ik nog nooit gehoord.

Vanaf 2006 begon ik te fotograferen voor de beeldenbanken, werd ik zelfstandige in bijberoep, en startte ik thuis een fotostudio.  Maar nog steeds waren de onderwerpen zéér divers, en tot eind 2011 waren de zwangere buiken op 1 hand te tellen ...

 

 

 

 

 

In 2012 echter zei ik Interbuild vaarwel, en begon ik de stockfotografie te combineren met een portretstudio.   Reeds de 2e fotoshoot na mijn start in hoofdberoep was een hoogzwangere Mama met man en dochtertje Yana.  Grote zus met buik en beerGrote zus met buik en beer21998 Ik had nog totaal geen garderobe, stoffen of accessoires, maar ik had al wél mijn teddybeer!  Die is er nu nog, en hoewel ik meer dan 12 kleine en grote knuffels heb, hij blijft mijn favoriet.

Mooi zwangerMooi zwangerFotografie zwangerschap - ref.: 05190-(2)

 

Deze foto van de mooie Caroline van de zomer van 2012 - de 15e zwangerschapsfotoshoot - staat nog steeds op mijn website.  Ik geloof nog steeds dat het deze foto is die de stroom zwangere klanten een enorme duw in de rug heeft gegeven.
Iedereen wou deze pose doen, iedereen wilde dat mooie licht.  Ik ben Caroline nog steeds dankbaar voor haar toestemming om de foto online te zetten!

 

Traditionele zwangerschapsposeTraditionele zwangerschapspose23532

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marijn was de 50e zwangerschapsfotoshoot.  Dat was in 2013 en nu was het al héél duidelijk te zien in welke richting de studio aan het evolueren was.  Niet alleen waren de meeste fotosessies buik&baby shoots, maar ook de investeringen gingen uitsluitend in die richting :  kanten kleding en stoffen en lingerie.  En - zoals op de foto van Marijn - zelfs een deel van mijn eigen kleerkast verhuisde richting studio ...

 

 

Grappige zwangerschapspose met waslijnGrappige zwangerschapspose met waslijn07312 Vanessa poseert hier met haar buik en ... jawel, daar is de teddybeer weer!  Zij was mijn 100e zwangere buik in de studio.

Bloemenkransen tijdens zwangerschapsfotoshootBloemenkransen tijdens zwangerschapsfotoshoot10065

 

Buik nummer 150 was van Kirby, en hier kan je zien dat de investeringen steeds verder gaan.  Mooie haarkransen, zachte stoffen en professionele achtergronden ... maar er werd ook veel tijd en geld gestoken in opleidingen en workshops.  Teveel om op te noemen, maar voor zwangerschapsfotografie steken die van Lindsay Adler (licht), Sue Bryce (poseren) en vooral ook Ana Brandt er met kop en schouders bovenuit.

 

Zwangere Mama met dochtertjeZwangere Mama met dochtertje10106 Benita was de 200e zwangere buik in de studio.  Zij was een terugkerende klant want Grote Zus was hier ook al geweest - zowel in de buik en als newborn baby'tje.  Fotoshoots met peutertjes en kleutertjes zijn altijd heel spannend, want gaat de kleine rebel wel meewerken?  Grote Zus was behoorlijk baldadig tijdens de shoot, maar was wél bereid om haar buik te vergelijken met die van Mama .... allez, voor 3 seconden dan ...

Low key foto van een mooie zwangere buikLow key foto van een mooie zwangere buik31017

 

De 250e buik - een mijlpaal in 2018 !

De her en der hangende kleding is nu verzameld aan een groot stalen kledingrek, en zelfs daar kan ik nog amper mijn hand tussenkrijgen.  De tientallen haarkransen krijgen gezelschap van gouden en diamanten kronen.  De lingerie wordt uitgebreid met op maat gemaakte sets van topje en slip.  En ondanks dat blijft er altijd nog tijd over voor eenvoud, want simpelweg zwart op zwart - zoals deze foto - blijft altijd mooi en tijdloos.

Zwangere vrouw in rode jurkZwangere vrouw in rode jurk48932-Edit-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit is ze dan :  de 300e buik!  Marijke draagt hier de rode jurk.  Geen kant of tierelantijntjes - gewoon een heel eenvoudige jurk, die ik al zeker zes jaar in de studio heb, maar meer heeft een mooie zwangere vrouw niet nodig hé?

Dank aan alle zwangere Mama's voor het vertrouwen in studio Anyka, en voor alle gezellige en creatieve fotoshoots die we samen mochten beleven!


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December