Tips voor baby badje fotoshoots

February 28, 2020

Een baby fotoshoot rond 11 à 12 maanden eindigt vaak met foto's in het babybadje.  Dat levert mooie, grappige en superschattige foto's op en je hebt er niet veel voor nodig!  Hierbij enkele tips voor baby badje fotografie tijdens een babyshoot!

  • Ja, je hebt natuurlijk een badje nodig, en niet zomaar een badje van de babywinkel, maar een fotogeniek badje.  Je moet dus op zoek naar ofwel een "vintage" babybadje (zoals ik gebruik), ofwel een oude zinken teil, of een witte, ronde email teil.
  • Dat badje moet niet alleen fotogeniek zijn ... maar best ook heel stabiel.  Je wil toch geen overstroming in je studio !
  • Je hebt tijdens de shoot waarschijnlijk al veel kleurrijke foto's genomen, dus nu kan het wat rustiger qua kleuren.  Een wit badje met natuurlijke kleuren als achtergrond geeft supermooie foto's.

  • Iets minder saai kan je het maken met attributen als :  een natuurspons, 3 gele eendjes, een houten badborstel, schelpen (groot genoeg dat ze niet in de mond passen), een groot stuk zeep, een stapeltje handdoeken ... zo creëer je een "badkamer" effect.
  • Met zeep of badschuim best even oppassen en vooraf aan Mama vragen of het kleintje geen allergieën heeft ?
  • Tip :  geef niet meteen alle speelgoed tegelijk aan de baby.  Die wil natuurlijk met alles tegelijk spelen en dan krijg je drukke foto's.  Als je de spulletjes 1 voor 1 geeft - en het vorige speeltje weer wegneemt - krijg je mooie foto's en blijft de kleine langer geïnteresseerd.

  • Het allerleukst, zowel voor leuke foto's als voor de baby zelf :  bellen blazen!  Papa of Mama blazen buiten beeld bellen in de richting van de baby.  Begin echter niet zomaar in het wilde weg te blazen, want dan snapt ie totaal niet waar al dat leuks vandaan komt.  Ga net buiten beeld vlak voor het kleintje zitten en blaas op het ogenblik dat ie in jouw richting kijkt.  

  • Stop niet met fotograferen als de baby uit het badje wordt gehaald.  Zodra hij afgedroogd is, wikkel je hem in een mooie handdoek, liefst zo ééntje met een ingebouwde muts/kap = nog meer leuke foto's!

Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December