De beste Cake Smash taart

October 03, 2020

Wat is de beste cake smash taart?  Welk soort taart en welke versiering is het best als je een cake smash organiseert voor je kindje?  Hier enkele tips om het cake smash-feest nog mooier (euh, viezer!) te maken ...

Een cake smash fotoshoot doe je best als je baby 11 maanden is :  hij of zij ziet er al uit als een 1-jarige, en de foto's kunnen nog op tijd klaar zijn om aan de familie te tonen op haar verjaardagsfeestje.  En - nog een voordeel - op 11 maanden kunnen de meeste kindjes nog niet stappen ... dus de kans dat de kleine met handjes vol slagroom begint rond te lopen is zo goed als nihil !

Kan je voor zo'n taart gewoon even naar de bakker lopen?  Natuurlijk kan dat, maar je hebt nog meer succes als je de taart vooraf bestelt, rekening houdend met deze tips :

  1. Een goeie cake smash taart is ZACHT.  Binnenin zit dus verse, zachte vanillebiscuit.  
  2. Ook de versiering is zacht, dus gekleurde slagroom is veel beter dan fondant en botercrème.  Het is de bedoeling dat je kleintje bij de minste aanraking al vol met slagroom komt te zitten - maak het hem dus niet moeilijk met droge, harde fondant.
  3. Hou bij de keuze van de kleuren rekening met de achtergrond en de kleding van de jarige - dat geeft mooiere foto's, maar probeer 3 kleuren te vermijden :  WIT (is snel overbelicht), ROOD (lijkt teveel op bloed op het gezicht van je kind) en BRUIN (lijkt teveel op ... juist ja ...).
  4. Versier de taart met mooie kleurtjes en kleurig fruit, maar vergeet niet dat het een baby is :  geen kleine stukjes waarin hij zich kan verslikken.  Een supergrote aardbei is veel veiliger dan kleurige M&M's ...
  5. Koop/maak je de taart voor andermans baby, vraag dan eerst naar allergieën of intoleranties.  Koemelk- of lactose-intoleranties komen redelijk veel voor, en dan is slagroom taboe.  Alternatieven zijn dan gelatine en sojaslagroom.
  6. Maak je de taart zelf, oefen dan een week of maand eerder even in de keuken, en laat die taart eens een uur buiten de koelkast staan.  Er is een groot verschil tussen "gewone slagroom" en de slagroom die gebruikt wordt door een professionele banketbakker.  Gewone slagroom is binnen het uur zijn vorm kwijt ... 
  7. Welke grootte?  Ik ga altijd voor een kleine 6-persoonstaart.  Die past precies tussen de beentjes van de jarige!  Teveel lekkers voor 1 persoon?  Dat geeft niet, want kleintjes vinden spelen met taart véél leuker dan er echt van eten ... 
  8. Tot slot nog enkele tips voor de fotosessie zelf :  de ouders doen best kleding aan waar OOK slagroom op mag, je weet immers nooit of je kleintje midden in het vieze gebeuren ineens een knuffel wil geven!  Geef de baby 2 veilige houten lepels zodra de interesse in de taart een beetje afneemt.  Gegarandeerd krijgt ie ineens weer zin in meppen en graven ...  Gebruik geen TE interessante versiering in de buurt van je kleintje.  Balonnen bijvoorbeeld ... je wil toch niet dat hij de taart negeert en met de balonnen wil spelen?  En tot slot :  geef de feesteling iets te eten voordat de smash van start gaat, om te voorkomen dat hij van pure honger de halve taart naar binnen werkt (en misselijk wordt).

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December