Droomfoto met vosje tijdens newborn fotoshoot

March 03, 2019

Tijdens een newborn shoot maak ik graag een droomfoto van het pasgeboren baby'tje.  Dat kan in een "gewoon" (maar superschattig) babyrompertje, maar vaak ook met het kindje verkleed in een op maat gemaakte baby-outfit.  Zo heb ik een bijtje, een muisje, een vosje ... ik ga ze niet allemaal opnoemen hoor!

Deze blog gaat over de "making of" een van mijn recente droomfoto's, met een heel mooi vossen-hoedje, inclusief levensechte staart.

Ik kwam op het idee toen ik Karen op Etsy vond :  zij maakte prachtige dierenmaskers.  Totaal ongeschikt voor baby'tjes, maar zou ze geen babyhoedje kunnen maken in dezelfde stijl?  Dat resulteerde in wekenlang heen-en-weer mailen.

il_1140xN.1295994164_ccn2il_1140xN.1295994164_ccn2 Met voortdurend foto's heen en weer sturen, kwamen we uiteindelijk tot een prachtig resultaat :  niet alleen een vossenmutsje, maar ook nog een bijbehorende staart.  Toen Lexa in de studio kwam en ik aan Mama Britt voorstelde om de outfit uit te proberen, kreeg ik een enthousiaste reactie :  op Lexa's geboortekaartje stond een vosje!  Wat een toeval!

Eerst dus de basisfoto van Lexa als vosje retoucheren, en dan haarfijn uitsnijden in photoshop.  Niet eenvoudig, want een vos is een harig beestje!

vosjevosjeUitgesneden baby'tje in vosje outfit om te gebruiken in droomfoto's

Met droomfoto's kan je alle kanten op, maar dit keer koos ik voor een volledig handgemaakte achtergrond :  eerst een groene achtergrond uit het park in Wilrijk. voorgrondvoorgrond Daarna een apart gefotografeerde kurk boomstronk op de voorgrond geplaatst : stronkstronk Ik wou de staart van het vosje uit de holte in de boom laten hangen, dus die staart moest ik apart uitsnijden : staartstaart

Om het zoveel mogelijk 1 geheel te laten lijken, en meer diepte te geven, voegde ik op de voorgrond nog onscherp gebladerte toe : groen vignettegroen vignette

Daarna de kleuren nog wat opwarmen, en warme zonnestralen toevoegen ... zonzon En hier is dan het uiteindelijke resultaat van enkele uren werk in photoshop : Fantasiefoto's van een baby'tje in vosje outfit tijdens een newborn shootFantasiefoto's van een baby'tje in vosje outfit tijdens een newborn shoot13010 Het verhaal klinkt nogal simpel, en ik ben niet in detail gaan uitwijden over schaduwen, photoshop layers en kleureffecten, maar zowel Mama Britt als ikzelf zijn superblij met het resultaat!

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December