300e Newborn fotoshoot bij babyfotograaf Anyka

March 16, 2019

Alweer een jubileum!  Alweer iets om te vieren :  de 300e newborn shoot in mijn studio!

Mijn eerste baby'tje heette Stijntje :
42004200 Stijntje was een heel knappe jongen die zijn ouders en mij meteen na de start van de shoot al liet weten dat je tijdens newborn shoots vieze accidentjes mag verwachten!  Dat heeft mij dus duidelijk niet afgeschrikt, want zijn foto's smaakten naar méér.  Ik wist toen echter nog niets van newborn fotografie af, had nog geen beanbag of matras, geen mutsjes en accessoires en had nog totaal geen kaas gegeten van baby's poseren.  

Newborn fotoshoots met tweelingen zijn niet eenvoudig 26405Newborn fotoshoots met tweelingen zijn niet eenvoudig 26405 50 baby'tjes later was ik al aan mijn tweede tweeling toe!  Dit zijn Hannah en Heleen, met geslaagde poses zowel bij Mama als Papa, ik was toen zo fier als een gieter!

Baby'tje 100 was de zoon van mijn makeupartieste Sandra.  De prop-verzameling begon toen al lekker te groeien, en hij poseerde als een topmodel op mijn antieke koffers. 

5D3-518585D3-51858

Een grote sprong verder naar Ilias, newborn kindje nummertje 200, wiens broertje ook al als newborn geposeerd had, enkele jaren daarvóór.  Grote Broer Michael hangt hier nog steeds in de inkomhal, slapend op een stapel handdoeken.  Ondertussen had ik een heleboel workshops/opleidingen gevolgd, onder andere bij Kelly Brown en Ana Brandt, grote namen in de wereld van de newborn fotografie.

Bij elke newborn fotoshoot mag het kleintje poseren met MamaBij elke newborn fotoshoot mag het kleintje poseren met Mama00560 Jubileum 250 heb ik "gemist".  Ik besefte pas 3 maand na de fotoshoot dat ik vergeten was om iets te vieren!   Niet dat Marie-Lou mij dat kwalijk heeft genomen - kijk hoe rustig en schattig ze hier ligt te slapen in een perfecte "chin-on-wrists" pose - een topmodelletje!

Newborn fotoshoot met kindje van 7 dagen oud 17346Newborn fotoshoot met kindje van 7 dagen oud 17346 Nog enkele feitjes?

Populairste namen in de studio :  Finn, Liam, Lena, Camille/Camilla, Thomas, Robbe, Olivia, Noah, Mathis, Marie, Lilly/Lily, Laura/Laure, Fenna/Fenne, Emiel/Emile ... Zoals je ziet :  ouders hebben een duidelijke voorkeur voor korte namen!  Handig voor als ze de naam graag in houten blokjes op de buik gefotografeerd willen zien (want toegegeven, dat was een hele klus toen ik "Hannah & Heleen" op 1 buik moest plaatsen!).

Aantal kindjes die helemaal NIETS hebben bevuild of nat gemaakt tijdens hun fotoshoot ... 12 !!!   Als je even meerekent, kom je op exact 4% kans dat je kindje GEEN accidentje heeft tijdens de shoot ...  Tja, pampertje uit = de gevolgen dragen hé!

De verzameling outfits, mutsjes en accessoires groeit elk jaar aan, maar de laatste tijd komen er ook veel prachtige viltwerkjes binnen, geschikt voor het maken van nieuwe droomfoto's.  Onlangs kwamen daar nog een vosje, muisje en uiltje bij.   Sommige van mijn droomfoto's werden aangekocht (bv. de bloemenkransen), maar de meeste zijn helemaal van mijn hand.  Deze droomfoto hier met het bijtje is nog steeds héél populair :

droomfotografie 23165droomfotografie 23165Honingraat (een echte!)

En dit is dan baby 300 !

collagecollage Baby'tje 300 heette Anouk en poseerde als een mini-professioneel-fotomodel, of beter gezegd :  ze sliep het grootste deel van de fotoshoot, en onderbrak haar slaap alleen even om uitgebreid Papa te bevuilen.  Ook met Grote Broer Arno wilde ze graag op de foto, zelfs zonder wrap, zodat haar mooie jurkje perfect in beeld kwam.  Grote Broer was enkele jaren geleden ook in de studio geweest als newborn kindje ... maar daar hij zich daar niks meer van herinnert, geloofde hij daar geen woord van!

Dank aan alle Mama's en Papa's voor hun vertrouwen!  Vooral ook dank aan de ouders van het eerste jaar, het is immers niet niks om je kostbaarste bezit te leggen in de handen van een onervaren fotograaf!  Speciale dank dus aan Anouk en Koen die de spits afbeten met Stijntje, een hele tijd voordat ik het certificaat behaalde bij de "Association for Newborn Photography Safety" ...

Ben je zwanger en wil je ook graag een newborn fotoshoot?  Of wil je gewoon baby'tjes kijken?  Hier vind je er nog véél meer:  babyfoto's

 

 

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December