Rookeffecten bij zwangerschapsfotografie

February 03, 2019

Bij de laatste zwangerschapsfotoshoot heb ik mijn nieuwe speelgoed kunnen gebruiken!  Een rookmachine ... of beter gezegd, een rookmachientje, want het is een heel klein ding.

Nu denk je bij zwangerschapsfoto's niet zo gauw aan rook, maar het is een leuk optisch effect, net zoals voiles, dus waarom niet?

Een gewone rookmachine is helemaal niet duur, maar behoorlijk vervelend om mee te werken.  De mijne staat al jaren te verkommeren op het terras, simpelweg omdat het teveel voorbereiding en "gedoe" kost om 'm te gebruiken :  de dag tevoren niet vergeten ijsklontjes te maken, machine vullen, nattigheid opkuisen, rookvloeistof aanvullen, toestel klaarzetten op een plek waar het niet in de weg staat, en dan tijdens de shoot merk je natuurlijk dat de kabel te kort is, zodat degene die het toestel bedient mee op de foto staat.  Ik ben dus geen fan van dat ding.

Rookapparaatje dat we tijdens zwangerschapsfotoshoots gebruiken voor rookeffectenRookapparaatje dat we tijdens zwangerschapsfotoshoots gebruiken voor rookeffectenIMG_1436 Maar nu heb ik een mini-rookmachine, zo klein dat ie in mijn hand past, en zonder kabels.   Het dingetje is altijd werk-klaar, geen ijsblokjes nodig.

Natuurlijk heeft ie maar een heel beperkte capaciteit - ik moet er geen disco dancing mee gaan bedienen - maar voor wat speelse effecten tijdens een fotoshoot ?  Prima!

IMG_1437IMG_1437 Tijdens de shoot kan ik gekleurde gels gebruiken voor gekleurde rook, maar als ik dat vergeet is 't ook geen probleem, want in photoshop kan er altijd nog een kleurtje bij.

Hier de foto van Britt met haar mooie buik en veel rook.  De rook werd vakkundig geproduceerd door superassistente Lynn, en achteraf heb ik in photoshop de rook van verschillende foto's bij elkaar gevoegd.  

Zwangerschapsfoto waarbij we gebruik maakten van gekleurde rookZwangerschapsfoto waarbij we gebruik maakten van gekleurde rook31260-Edit-2

Meer buikfoto's kijken?   Dat kan hier :  zwangerschapsfoto's

Ben je zwanger en heb je interesse in een fotoshoot?   Vraag de brochure aan via het contactformulier (en vermeld je uitgerekende datum).


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December