Baby astronautje droomfoto - the making of

December 01, 2019

Tja, als een Mama je enkele weken voor de baby fotoshoot laat weten dat ze een baby-astronautenkostuum meebrengt ... dan zie ik de baby al meteen rondzweven in het heelal, tussen de maan en de sterren.

Mama was er meteen voor te vinden om er een prachtige droomfoto van te maken.  

maxmax
 

Tijdens de baby shoot was het poseren dit keer echt niet moeilijk.  We legden Max op een zwarte deken, op zijn rug, en lieten hem z'n gang gaan.  Als zijn armen en beentjes zich uitstrekten, nam ik verschillende foto's.  Ik zorgde er wel voor dat het licht van 1 kant kwam, om het achteraf "echter" te laten lijken.

Na de fotoshoot heb ik Max helemaal in photoshop uitgesneden (foto hiernaast).

Heel saai natuurlijk, we hebben nog een sterrenhemel nodig, en vooral ook :  een prachtige aarde.

Op mijn computer staan kleine plugins - programmaatjes die samenwerken met photoshop.  Met "LunarCell" en "Glitterato" van Flaming Pear creëerde ik een zeer realistische aarde, een maan en een sterrenhemel met miljoenen sterren.

De melkweg durfde ik niet toevoegen, want ons fotomodel heeft een lactoseallergie ...

 


luchtlucht maanmaan aardeaarde

Vooral de aarde vind ik prachtig gelukt.  Die sterrenhemels gebruik ik trouwens wel vaker, zelfs bij zwangerschapsfotografie.

Nadat alle onderdelen gemaakt en uitgesneden waren, moest het nog allemaal mooi bij elkaar passen.  Een dik uur photoshop dus.  Toen het klaar was, vond ik dat er iets ontbrak.  Nevel!  Dus dat ook nog even toegevoegd met een mooie brush.

Hier is het eindresultaat!

Astronautje-44350Astronautje-44350

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December