Newborn baby foto met JUNGLE thema

November 02, 2019

Onlangs maakte ik tijdens een fotoshoot met een newborn baby'tje een reeks foto's met als thema "Jungle".  Dit was een speciaal verzoek van de ouders, omdat ook de babykamer Jungle decoratie had.

Nu ga ik meestal niet meteen shoppen bij elk themaverzoek van baby-ouders.  Papa's en Mama's komen immers op zéér originele ideeën voor babykamertjes, en als ik elke keer olifanten, giraffen, vlinders en disneybeesten moet gaan kopen, dan is de studio in een mum van tijd een dierentuin.  

Ik had echter wel een bundel tropische bladeren liggen - namaak natuurlijk - waarmee ik iets in elkaar kon knutselen.  En dankzij het feit dat ik jarenlang bloemschikken als hobby had, vond ik ook nog veel groen ijzerdraad, gutta percha en rendiermos in de kast.

Aan de slag dus!  Twee uurtjes later lag er een mooie ronde krans klaar, met tropisch groen en een paar orchideeën die ik nog had liggen.  Die krans monteerde ik op het grote baby-nest - niet mijn kleine baby-nestje, want ik had net gehoord dat mijn klantje 54cm lang was.  Het nest vulde ik met zachte wol in donkergroene tinten, en ik hield nog wat reserve wol over om indien nodig het babyhoofdje te steunen.

IMG_3370IMG_3370 Dit is het eerste test-shot, recht naar beneden gefotografeerd.  Jules doet alsof hij braaf aan het slapen is, maar in werkelijkheid produceerde hij meteen al een heleboel viezigheid, recht in mijn mooie jungle.  Dus even de tropische sfeer onderbreken voor een noodprocedure met natte doekjes!

5D4-433715D4-43371 Dit kwam al veel dichter bij hetgeen de ouders op het oog hadden.  Tegenlicht, en veel meer diepte, maar het kon nog beter, want met meer voorgrond en achtergrond zou dat diepte-effect veel sterker kunnen!

Baby in jungle 43380Baby in jungle 43380Foto van een newborn baby tijdens een newborn shoot gefotografeerd met het thema Jungle Het eindresultaat!   Door vlak voor mijn lens wat groene wol te houden wordt een "doorkijkje" gemaakt, en in photoshop heb ik achteraf nog wat onscherpe bladeren toegevoegd in de achtergrond.   Lijkt hij zo niet op een mini-junglebaby ?

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December