Foto aan de muur - wat kies je, canvas of dibond ?

October 06, 2019

Na een fotoshoot wil je graag het mooiste resultaat aan de muur hangen.  Wat kies je dan het best :  een canvas of aluminium dibond?  Of nog iets anders?  Meer uitleg in deze blog!

Al vele jaren hangt er hier in de hal een prachtige canvas van een baby'tje op mijn handdoekenstapel.  Na al die jaren is die foto nog steeds niet verkleurd.  Mijn leverancier heeft dus perfecte kwaliteit geleverd.

Ook de aluminium dibonds in de traphal hebben hun kleuren perfect bewaard.  Kleurechtheid is dus geen criterium om te beslissen of je een canvas of dibond wil.  Waarin liggen de verschillen dan wel ? 2822828228

Kijk eens naar dit canvas :  de foto is perfect gecentreerd, en er zit geen enkel detail dichtbij de rand van de foto.  Voor een canvas is dat heel belangrijk, want een deel van de foto wordt om de houten latten heen geplooid.  Zit er een belangrijk detail dichtbij de rand, zoals bv. het oor van de baby, dan ben je dat kwijt. 
Bij goedkope canvassen van warenhuisketens zijn die latten amper 3 cm dik en ben je dus minder foto kwijt ... maar 3 cm is héél smal, en je kan erop rekenen dat je muurdecoratie al na een jaar begint door te buigen, en dan krijg je "bobbels" in je mooie foto.  Want als het doek niet mooi gespannen staat, dan lijkt het nergens op.

Lentebloemetjes voor een newborn meisjeLentebloemetjes voor een newborn meisje39277

Topkwaliteit canvassen hebben veel dikkere latten, en dat kost je 7cm van je foto, aan alle 4 de zijden.  Is het een supergroot canvas van meer dan een meter breed, dan valt het verlies nog mee, maar ga je voor een kleintje van 40x40cm, dan is 2x7cm verlies wel héél erg veel.  

Canvas Dibond

- 7cm verlies aan alle zijden

- geen verlies

- zachte uitstraling, geschikt voor landelijke, antieke, of vintage interieurs.

- haarscherpe weergave, geschikt voor moderne hedendaagse interieurs. Afstand tot de muur is 1cm, wat een modern effect geeft.

- volledig mat, zal nooit spiegelen

- matte afdruk mogelijk, maar best niet ophangen in direct licht, zeker niet als het een donkere foto is.

- hoeken zijn kwetsbaar. Foto wordt afgedrukt op doek.

- Alleen geschikt voor hoge resolutie foto's van topkwaliteit, want fouten en ruis zijn snel zichtbaar.

Dibonds zijn gemaakt van 2 lagen aluminium met een kunststoflaag daartussen.  Ze zijn geschikt voor ALLE soorten foto's van hoge resolutie, zowel donker als licht, en er is geen verlies aan de randen.  Kies je voor een matte uitvoering, dan zal de foto niet glimmen, maar een dibond (zeker geen donkere foto) hang je best nooit in direct zonlicht.  
newborn shoot 19560-Editnewborn shoot 19560-Edit

 

 

 

 

Deze foto van moeder en baby is geschikt als dibond, maar niet als canvas, want de pink van de Mama en een deel van haar haar en schouder zouden verloren gaan.

 


Qua gewicht zijn zowel canvassen als dibonds heel makkelijk op te hangen, want ze wegen allebei heel weinig en worden geleverd met een ophangsysteem.  Na levering behandell je beide best met de nodige voorzichtigheid want canvassen zijn van doek, en dibonds zijn van aluminium.  Aluminium is een zacht materiaal, dat je best niet dagenlang tegen een muur laat leunen.  Je wil immers niet dat het gaat doorbuigen!

Wat is nu de beste keuze?  Kijk eerst naar je interieur :  hangen er reeds andere canvassen?  Dan blijf je best bij een canvas, zodat alles mooi bij elkaar past.  Hangt er nog geen andere decoratie, kom dan eens hier in de traphal kijken wat je het mooist vindt, en hou ook rekening met de stijl van je interieur.

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December