Extra kilootjes tijdens een zwangerschap

April 20, 2018

Tijdens een zwangerschapsfotoshoot wordt er vaak gebabbeld over "dik zijn".  Klanten noemen zichzelf een walvis (prachtige dieren trouwens!), of mopperen over schoenen en bh's die niet meer passen of jeans die niet meer dichtgaan ...

Die klachten zijn aan mij niet besteed, want als ik zwangere vrouwen niet supermooi vond, was ik toch geen zwangerschapsfotograaf geworden hé.   Maar als ik maanden na de fotoshoot een Mama terugzie, denk ik toch wel hé, die is een paar kilootjes kwijt!

Ik heb het opgezocht :  gemiddeld komt een vrouw 10 tot 13 kilo aan tijdens een zwangerschap, en dat extra gewicht verdeelt zich ruwweg in 1/3 baby, 1/3 placenta en (vrucht)water en 1/3 "lichaamsvet".    Het water dat je vasthoudt tijdens de laatste weken voor de bevalling (bv. de gezwollen enkels) raak je na de geboorte redelijk snel kwijt; het lichaamsvet kwijtspelen kan (mag) even lang duren als de zwangerschap zelf.

Hoeveel ben jij aangekomen?  En waar kwam het extra vet uiteindelijk terecht?  Je heupen, gezicht, voeten ... ?

Voor de nieuwsgierigen :  de vrouw op deze foto was niet super lenig, en deed ook niet aan acrobatie als hobby.  Ze leunde ook niet met haar voeten tegen het zwarte gordijn.  Het "geheim" achter deze foto is ... haar partner, met een zwarte kous rond zijn arm en hand, die haar benen perfect rechthoudt.

18938-Edit-218938-Edit-2

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December