Basisposes tijdens een newborn shoot

November 04, 2018

Tijdens een newborn fotoshoot werkt een babyfotograaf met een slapend kindje, en hoe vaster dat baby'tje slaapt, hoe mooier en natuurlijker de foto's zullen zijn.  

De hedendaagse newborn fotografen starten meestal op de "beanbag" - of dat nu een echte zitzak is, of een stevige matras - en als het kindje een "goeie dag" heeft, dan kan je 7 poses fotograferen ... of slechts ééntje.

Slapend kindje van 7 dagen oud tijdens haar babyshootSlapend kindje van 7 dagen oud tijdens haar babyshootbabyfotos 23521

 

Die poses hebben allemaal Amerikaanse namen :  ik start meestal met een "womb wrap" (baby'tje ligt in een knusse wrap op de rug, opgekruld zoals in de buik).   De pose hiernaast wordt grappig genoeg de Taco genoemd. newborn fotoshoot 23511newborn fotoshoot 23511
 

 

De side-pose spreekt voor zich, en Mila doet die hier perfect.  Dat geldt echter niet voor alle kindjes, want "netjes" liggen is niet simpel bij deze pose.

 

 

baby fotoshoot 23525baby fotoshoot 23525

 

 

 

 

 

 

De gemakkelijkste pose is de "Bum up" (kontje omhoog), die is zo eenvoudig dat ik 'm zélf nog kan uitvoeren.

 

 

 

 

 

 

newborn fotograaf 23537newborn fotograaf 23537

 

 

Ik eindig graag met de "chin on wrists".  Sommige kindjes doen die echt niet graag, en dan slaan we die gewoon over, maar Mila is er een echte krak in.

 

 

 

 

 

 


De 2 resterende poses worden bij studio Anyka niet gedaan, deels uit medelijden met de baby, maar ook omdat ze alléén mogelijk zijn met behulp van photoshop.  Het is immers niet veilig om die zonder een steunende hand van een ouder uit te voeren :  de "froggy" en de "potato sack" pose (kikkerpose en patattenzak, wat een namen!).  Die hand moet dan weer in photoshop verwijderd worden - vaak moeten er zelfs 2 (of meer) foto's gecombineerd worden.  Het eindresultaat is leuk, maar wel onnatuurlijk, dus hou ik mij liever aan hetgeen een kindje wél zelf kan.

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December