Newborn fotografie en veiligheid

September 01, 2017

Newborn Babyfotograaf met veiligheidsdiploma!

Vanmiddag kreeg ik het fantastische nieuws dat ik met 100 op 100 punten geslaagd was voor de Newborn Veiligheidstest van de "American Association of Newborn Photography Safety"  (AANPS) !   (Amerikaanse Unie voor Veiligheid bij Newbornfotografie - in het Engels klinkt het beter).  In Europa bestaat er nog geen vereniging die zich daarmee bezighoudt, maar dat komt nog wel.

Mijn diploma komt binnenkort met de post, maar ik mag nu reeds hun logo voeren en daar ben ik best trots op. 

1493918690-AANPS_Certified1493918690-AANPS_Certified

Wat het certificaat precies inhoudt?  Eerst volg je een opleiding die uit een stuk of 20 modules/onderwerpen bestaat, die allemaal rechtstreeks te maken hebben met de veiligheid van het pasgeboren fotomodel.  Dat doe je op je eigen tempo, afhankelijk van hoe groot je voorafgaande kennis over newborn veiligheid al is.  De opleiding is samengesteld door zeer ervaren newbornfotografen samen met een kinderarts.  Eens je alle modules gevolgd hebt, leg je een test af, een soort "examen".   Het certificaat krijg je als je minstens 90% behaalt.  

Groot was mijn verbazing toen het AANPS mij liet weten dat ik de eerste babyfotograaf in België was die gecertificeerd werd! 

Dat betekent vanzelfsprekend niet dat mijn collega's onveilig werken, ik ken er verschillende die prachtig werk leveren zonder ooit de veiligheid van het kleintje in gevaar te brengen. 
Jammer genoeg zijn er ook fotografen die met pasgeboren baby'tjes poses uitproberen zonder voldoende kennis over anatomie, verwarming, hygiëne, vaccinaties, veilige materialen, typische medische problemen bij newborns enzovoort.  Mooie foto's maken is belangrijk, maar de gezondheid van je mini-fotomodel komt toch altijd op de eerste plaats.

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December