Welke kleding voor Zwangerschapsfoto's

August 02, 2017

Als zwangerschapsfotograaf met meer dan 200 zwangerschap fotoshoots achter de rug begin ik langzamerhand door te hebben welke kleding, kleuren en accessoires het populairst zijn bij mijn hoogzwangere klanten.

Het eerste dat ik geleerd heb, is dat het gezegde "kleren maken de man" absoluut niet opgaat voor zwangere vrouwen.  Het zijn niet de duurste stoffen en mooiste zwangerschapsjurken die een vrouw mooi maken, het is de vrouw zelf, hoe ze zich voelt, en vooral :  haar eigen stijl en smaak.

Als je hoogzwanger bent, dan heb je al lang niet meer je maatje 38 van een half jaar geleden, en dat geldt niet alleen voor je buik, maar jammer genoeg ook voor je armen, benen, gezicht en zelfs je voeten.  Ik heb hier bijvoorbeeld hooggehakte schoenen liggen in diverse maten, en als mijn klant beweert maat 37 te hebben, dan geef ik haar prompt maat 38, en die passen dan nét.

trio1trio1

Bij kleding is dat absoluut geen probleem, want alles wat te groot blijkt (en ik koop heel RUIME maten in), wordt achteraan "aangepast" met spelden en knijpertjes. 

Wat ik hier in voorraad heb?  Een heel ruime keuze, die je grofweg kan indelen in :

  1. Echte (dure) zwangerschapsjurken, in kant, voile en satijn (zowel kort als "maxi") - superchique (roze jurk links).
  2. Goedkope kanten kleedjes, waar je dan steevast een labeltje "made in China" in zal terugvinden (middelste jurk wit).
  3. Nog goedkoper :  prachtige stoffen (vooral kant en voile), die je zó kan spelden dat het een peperdure jurk lijkt, of doorschijnend materiaal met een heel sexy effect (foto rechts).
  4. Wat mij niets kost :  de kleding van de klant zelf, helemaal haar eigen stijl  (foto midden onder - schitterende combinatie moeder/zoon!!).
  5. of haar eigen lingerie, of die van de studio (foto linksonder).
  6. of NOG minder :  bedekt naakt.

trio2trio2

De meeste klanten houden van variatie, en kiezen alle 6 de mogelijkheden.  Je laat immers niet elke dag zwangerschapsfoto's nemen!

Geef dus maar snel toe :  "kleren maken de man"?  misschien, maar een zwangere vrouw heeft niet veel nodig om stijl uit te stralen!

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December