Babyfoto's retoucheren

May 05, 2017

Bij babyfotografie denk je natuurlijk direct aan een zacht babyhuidje, roze wangetjes en piepkleine teentjes.  En gelijk heb je!   Maar zelfs met het ideale fotomodel vallen spuugbelletjes, baby-acne of sporen van een "accidentje" moeilijk te vermijden.  Daarom wordt elke babyfoto van fotostudio Anyka netjes geretoucheerd :  achtergrond opkuisen, hier en daar een baby-acne pukkeltje weg, pamperstreepjes laten verdwijnen, ooievaarsbeten (indien gewenst), opgedroogde melk, vuurrode voetjes, vervellende huidschilfertjes ...  Niet elke baby heeft het, niet elke ouder wil het weg, maar feit blijft dat het gaat om tijdelijke zaken, die een week later tóch vanzelf verdwijnen ...   Vaak zijn babyhuidjes zó gevoelig, dat ze al rode ribbeltjes vertonen als ze 10 minuutjes op een handdoek van badstof hebben gelegen ... niet erg natuurlijk, maar ook niet fotogeniek. 

Het enige wat ik nooit "weg-photoshop", is het navelstompje - dat hoort immers echt bij het "newborn" zijn?  Niet dat het zo vaak zichtbaar is op de foto hoor, als het stompje er nog niet af is, passen we de poses aan, zodat je het nog amper ziet. 2563525635
 


 


 
 


 


 

Oudere baby's hebben meestal een gave huid en blozende wangetjes, maar toch blijft er nog steeds werk aan de winkel, zeker als ze tandjes beginnen te krijgen.  Natte mondjes zijn niet fotogeniek, en hetzelfde geldt voor snotneusjes (hoewel die soms superschattig kunnen zijn!).
 

Als er een tandje op komst is, zit er altijd een ouder vlak naast het mini-model, met een slabbetje in de handen, en elke keer als ik maar dénk een beetje zever te zien, mag Papa of Mama even langs het mondje vegen.  Maar ondanks dat, verslapt de aandacht van de 3 aanwezige volwassenen altijd nét op het ogenblik dat de kleine spruit een stralende lach produceert.  Ja, en dan zit je met een fantastische foto, met snotneus of zevermondje.  Dus is het fotoshoppen geblazen!
 

babyfotos 06427-Editbabyfotos 06427-EditIk kan al zitten  
 


 

Acne-pukkeltjes zijn heel gemakkelijk, die zitten meestal in het midden van een wang, maar spuugbelletjes kan je niet zomaar wegtoveren, want het mondje dat eronder zit, moet intact blijven.  Om het simpel te stellen :  1x vegen langs het mondje = 2 seconden, en 1 zevermondje retoucheren = 10 minuten.  Als je dan een bestelling hebt van 20 foto's, ben je wel even bezig ...
Maar voor zo'n schattig lachje doe je dat met plezier!
 


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March (1) April May (1) June July August September (1) October November December