Babyfoto's op 1 week oud

February 04, 2017

Alle babyfotografen weten het :  voor mooie babyfoto's heb je een slapend baby'tje nodig + veiligheid + rust.  Dat wil dus zeggen dat je het kleintje niet voortdurend van houding wisselt, en zorgt voor afwisseling zonder de baby te storen.  Wil je dan graag een speciaal effect, zoals een hangende baby in een doek, dan verzin je gewoon een manier om dat te doen ZONDER te "hangen".  Of beter gezegd :  we hangen wel een baby op, maar die is dan van plastic.

28017_28017_ 28013_-Edit28013_-Edit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's van deze blog zijn genomen toen Alec 9 dagen oud was en 2,75kg woog.  Zijn navelstompje was er nog niet af (en is er ook niet afgevallen tijdens de shoot).

Het lijkt eenvoudiger dan het is, want kleine Alec hier lag heerlijk te slapen op een zwart kussen, maar hij wou graag zijn rechterhandje op het kussen leggen.  Ja, als je die foto dan verticaal draait, dan lijkt het alsof ie met zijn vuistje in de lucht hangt.  Nee dus, even handje op zijn buikje leggen, en de doek weer om zijn hoofdje heen, anders lijkt hij eruit te vallen.

28007_-Edit28007_-Edit  

 

Daarna Papa nog even laten poseren met dezelfde doek en een hangende pop ... en de rest is Photoshop!

Ook bij de versie zonder doek moesten we goed opletten dat de vingers van Papa de onderkant van Alec zijn hoofdje "steunden".  Het moet immers echt lijken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen we klaar waren met de poses op het zwarte kussen, lag ons fotomodel zo lekker te maffen, dat we hem maar even hebben laten liggen, helemaal ontspannen.  Dat leverde deze puur natuur foto op. 28019_28019_


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February March April May June July August September October November December