Glimlachjes uitlokken bij newborn baby'tjes

December 09, 2017

Als babyfotograaf is er niks leuker dan een foto maken waar het baby'tje nét lacht ... ja we weten allemaal wel dat zo'n lachje nog niet ECHT lachen is, maar superschattig is het wel.  Jammer genoeg krijg je dat geschenk niet van elke baby in de studio, en ALS het gebeurt, duurt het vaak maar een halve seconde. baby fotoshoot 05741-Editbaby fotoshoot 05741-Edit

Zijn er dan geen trucjes om een newborn baby een glimlachje te ontlokken?  Nee, ik ken geen goeie babymoppen, maar "trucjes" zijn er wel : sanne 21358sanne 21358

 1. De belangrijkste tip :  wacht tot de baby in "REM slaap" terecht komt :  na diepe slaap komt een fase die REM slaap heet.  REM = Rapid Eye Movement, en je herkent het inderdaad aan het bewegen van de oogjes terwijl de baby slaapt.  Soms staan de oogjes zelfs half open, en zie je alleen het oogwit - een griezelig gezicht, maar het betekent gewoon dat hij/zij in REM slaap (of "droomslaap") is.  Dat is het IDEALE moment om een lachje te verwachten.  Dat is dus NIET het moment om even naar de keuken te gaan en de ouders een drankje te brengen, nee :  je neemt je camera, je vinger BLIJFT op de sluiterknop en je ogen wijken niet van de baby.  En dat hou je vol ... tot je kramp krijgt in je vingers.  Op zulke momenten kan je je kansen verhogen met één van de volgende tips. babyfotos 22608-Edit-2babyfotos 22608-Edit-2
 2. Praat tijdens de rem-slaap met het kindje, of vraag Mama om dat te doen.  De REM slaap is de minst diepe slaap, dus de baby kan je horen.
   
 3. Aai de baby met je vinger héél zachtjes van de mondhoek richting oor (en daarna supersnel weg met die vinger, anders staat ie mee op de foto).
  Newborn fotos 24347Newborn fotos 24347
 4. Blaas zachtjes over het gezichtje.
   
 5. Als je geluk hebt, word je beloond met een baby-smile.  Zo niet, dan krijg je misschien een hele reeks grappige snoetjes, fronsjes en schattige babysnuitjes, die ook absoluut de moeite waard zijn om te fotograferen! Babyfotografie 05792Babyfotografie 05792newborn fotograaf

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)