Newborn fotografie oefenen met een pop

November 04, 2017

Babyfotografen werken - vanzelfsprekend - tijdens een newborn fotoshoot het liefst met een slapend kindje.  We zullen er dus alles aan doen om het kleintje zo weinig mogelijk te storen.  Dat wil dus zeggen :  niet voortdurend van houding wisselen, of aan/uitkleden, geen temperatuurverschillen of ijskoude handen, of harde geluiden, enzovoort.

Gloednieuwe ouders mogen bij studio Anyka zelf hun Mama- en Papa-poses kiezen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook weten hoe ze de baby het best vasthouden voor de mooiste foto.  In plaats van dat voor te doen met de echte baby heb ik hier 2 poppen (ja, ook voor tweelingen hé) waarmee de pose kan uitgeprobeerd worden, en de belichting uitgetest.

Mijn oefenpoppen zien er bepaald realistisch uit (het zijn echte reborn baby'tjes), en de ouders zijn meestal heel blij dat ze hun kindje met rust kunnen laten tijdens het uittesten van een pose.  Mijn pop klaagt niet, huilt niet, en plast de mama niet nat (of erger), dus dat is ook al meegenomen!

Als ik Papa heb uitgelegd hoe hij de baby kan oppakken zonder wakker te maken, en hij poseert even met de pop om de belichting te controleren, dan voelt ie zich meestal flink belachelijk, dus ik haast mij dan om te beloven de testfoto's direct na de shoot van het geheugenkaartje te verwijderen!  Geen man wil op Facebook met een babypop in z'n armen!

double-09212double-09212

Gelukkig gaf Mama Marjan wél toestemming om een "before & after" versie te publiceren :  eerst met Jessy de pop, daarna met de véél mooiere kleine Matteo (die perfect poseerde!).  Nog ter info :  Jessy heeft zich - zoals altijd - volledig zindelijk gedragen; Matteo profiteerde van de gelegenheid om een flinke plas te lozen, recht in Mama's décolleté.  Babyhumor!


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December