Studio Anyka | Newborn babyfotograaf tovert baby terug in de buik

Newborn babyfotograaf tovert baby terug in de buik

September 30, 2016

Even bloggen over een heel speciale babyfoto.  Als babyfotograaf maak ik vaak "dubbelfoto's", waarmee ik foto's bedoel waarvoor de moeder 2x naar de studio moet komen, 1x zwanger en 1x met de pasgeboren baby.  Meestal gaat het om de reflectiefoto (liggend op de vloer) of de staande spiegelfoto, maar deze moeder koos één van de terug-in-de-buik foto's.
 

extra 17992-dubbelextra 17992-dubbel De foto met alleen de buik was op zich al prachtig gelukt, met heel zachte kleuren, en ja natuurlijk ook omdat het een heel mooie Mama was :-)
 

Tijdens de newborn shoot moesten we even uitpuzzelen hoe we de babypose veilig konden uitvoeren zonder het kindje wakker te maken.  Speciaal daarvoor heb ik hier een levensechte pop, dus al gauw hadden we door dat Mama zittend moest beginnen, met de kanten doek reeds half aan, waarna ze met baby en al kon opstaan en de stof verder aangespannen werd (met lelijke knalrode knijpertjes, maar gelukkig zie je bij foto's nooit de achterzijde hé).
 

De moeder heeft hier een topprestatie geleverd door de pose voor 90% identiek uit te voeren.  Zelfs haar gezichtsuitdrukking is hetzelfde!
(en het kleintje is niet eens wakker geworden).
 

Ik had de eindresultaten als aparte foto's kunnen laten, maar ze pasten zo mooi bij elkaar, dat ik besloot er 1 geheel van te maken.  Om de 2 foto's tot 1 beeld samen te smelten, heb ik uiteindelijk toch nog enkele uren photoshopwerk gehad, maar het was absoluut de moeite waard!