Studio Anyka | Fotostudio Anyka bestaat 10 jaar

Fotostudio Anyka bestaat 10 jaar

August 06, 2016

Fotostudio Anyka bestaat 10 jaar!
 

Ja dat lees je goed!  Ik ben er eigenlijk wat laat mee, want de jubilarisdag viel in juli, maar toen was ik net op vakantie in Bulgarije.  Mijn gastheer en -vrouw hebben mij toen hartelijk gevierd met heerlijke meloen en kaarsjes (die ik 3x mocht uitblazen, voor de foto).
 

bloemen voor moederdagbloemen voor moederdagref. 1314 - communiefoto's
10 jaar lang?  Ja, maar niet altijd buiken en baby'tjes.
 

De video-hobby sloeg om naar foto-hobby in 2001, een jaar waarin de digitale fotografie nog in haar kinderschoenen stond.  Twee jaar later werd de hobby echt serieus, want Canon bracht toen de beroemde 300D uit, waarmee de digitale spiegelreflexcamera ineens binnen het bereik kwam van amateurbudgetten.
 

Dank zij de wekelijkse fotowedstrijden op www.worth1000.com (bestaat niet meer) leerde ik heel snel bij, en in 2006 stuurde ik mijn eerste stockfoto's naar Shutterstock.  Vanaf 1 juli 2006 gebeurde dit onder de studionaam "Anyka" - weliswaar eerst in bijberoep.  Wist ik veel dat stockfotografie uiteindelijk zo'n succes zou worden, dat ik 6 jaar later mijn vaste job kon opzeggen?
 

Dit is één van mijn oudste stockfoto's, netjes op een witte achtergrond.  Zohra is nog steeds één van mijn favoriete modellen ...
 

knuffel van mamaknuffel van mamaref. 15422 - babyfotografie   
 


 

Emilie, mijn 6e newborn kindje in de studio ...
 


 


 


 
 


 

Stijntje, Brent, Elena, Lisa en Elien waren de eerste newborn baby'tjes die de studio bezochten.  Nog geen sprake van 100 mutsjes of stapels vintage materiaal.  Maar het smaakte wél naar méér.  Het waren baby'tjes van collega's, en dat gold trouwens ook voor de eerste 2 zwangere buiken van Leen en Liesbeth. 
 

18739 Engeltjes18739 EngeltjesTweeling engeltjes  
Pas toen ik de vaste job bij Interbuild vaarwel zei - in januari 2012 - ben ik in buik&baby gaan specialiseren.   Het PLAN was om dat met boudoirfotografie te combineren, maar al gauw kregen de zwangere en pasgeboren klanten voorrang (die kan je immers niet uitstellen!) - dit jaar is meer dan 90% van mijn klanten ofwel zwanger ofwel jonger dan 12 maanden.
 

Ik heb de afgelopen jaren verschillende mijlpalen bereikt :  een eigen website, de 100e buik, mijn 1e tweeling (Thomas en Matthis, ik zal ze nooit vergeten!), mijn 100e newborn kindje en die 5 flinke helden van 1 week oud die het de hele fotoshoot droog gehouden hebben :  Robbe, Sébastien, Nyo, Arno en Nathan!
 


Het is superleuk om de zwangere koppels die hier komen poseren enkele weken later opnieuw te mogen verwelkomen met hun kindje. 
Mijn tandarts heeft ooit eens gezegd :  jij ziet alleen maar gelukkige mensen ... 
Dat klopt als een bus.