Newborn tweelingen fotografie

July 08, 2016

Een baby fotoshoot met newborn tweelingen, is dat erg moeilijk?  Babyhoedjes 18724Babyhoedjes 18724Fotograaf newborn tweelingen

Happy Mama met tweeling 18776Happy Mama met tweeling 18776Babyfotograaf Antwerpen - tweelingen  
 


 

Het wordt mij vaak gevraagd, en mijn antwoord is nogal dubbelzinnig :
 

Tweelingen moeilijk?  Nee, die zijn zelfs veel gemakkelijker, want als de éne baby slaapt en de andere ligt te huilen of moet juist eten, dan werk je gewoon door met het slapende kindje.  En even later kan je de andere fotograferen. 
 

Dat zou logisch klinken, ware het niet dat we allemaal door hebben dat de ouders de kindjes graag SAMEN op de foto willen.  En DAT maakt het zaakje er natuurlijk niet eenvoudiger op.  Want tweelingen lijken uiterlijk wel op elkaar, maar hun gedrag loopt vaak sterk uiteen.  Dus SAMEN slapend op de beanbag is op z'n minst een uitdaging te noemen.
 


 

De meeste Amerikaanse newborn fotografen lossen dat probleem op met "wrappen".  De kindjes worden dan stevig ingebakerd met een decoratieve doek.  Zo stevig, dat handjes en voetjes niet kunnen ronddwalen, de baby'tjes zich veilig voelen en snel inslapen.  Probleem is echter dat de gemiddelde Belgische Papa en Mama zo graag foto's zien van hun kindjes "puur natuur".  Bloot dus.  Of toch minstens met handjes en voetjes zichtbaar op de foto.  Kortom :  tweelingen zijn niet makkelijk, maar met heel veel geduld lukt het wel hoor! 18739 Engeltjes18739 EngeltjesTweeling engeltjes

Kijk maar naar de resultaten van mijn meest recente tweeling shoot.  De "Engeltjes" zijn apart gefotografeerd, maar op de eerste foto (met de hoedjes), waren ze écht allebei in slaap.
 


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December