Fotomodellen of acteurs?

July 16, 2016

De vele gezichten van een fotomodel ...
 

Soms kunnen fotomodellen zich zo goed inleven in hun rol, dat je ze eigenlijk als acteurs kan beschouwen.  Bovendien wisselen kleding, locatie en medespelers elke fotosessie.   Die vele gezichten van Peter, Marilyn, Marina en Pavel leerde ik kennen tijdens mijn recente verblijf in het mooie Sedlarevo in Bulgarije. PeterPeter Mijn eerste en grootste "project" was een serie Bijbelse scènes.  Peter (hierboven in zijn rollen van Petrus, bedelaar en kreupele man) had een fotomodel gevonden op wiens lijf de rol van Jezus geschreven was.  Voeg daaraan de authentieke locaties toe in de omgeving van Sedlarevo, en zo echt mogelijke kleding (gedeeltelijk Ebay, gedeeltelijk zelf gemaakt), en je bent bezig met "reenactment" :  het nabootsen van historische periodes.  We zijn er bijna 3 dagen mee bezig geweest, en zouden de laatste dag nog veel meer scènes hebben gespeeld, ware het niet dat een knetterend onweer er een vroegtijdig einde aan maakte.
 

PavelPavel Dit is 'm dan, Pavel in zijn rol van Jozef (kerstfoto) en Jezus (laatste foto met zijn eigen dochtertje).  De snor en baard heeft hij speciaal voor deze rol laten groeien, het haar is een pruik van echt haar (superwarm bij 32°C!).  Als hobby gaat hij regelmatig volksdansen in Bulgaarse klederdracht, dus een mini-shoot in traditionele stijl mocht niet ontbreken (met zijn echtgenote Plamina).  Of ik ook een baby als fotomodel had?  Nee, baby Jezus werd gespeeld door een prachtige reborn pop, handgemaakt door Tinne (Martine) De Graef. 
 

MarinaMarina Met Marina had ik al 2x samengewerkt, en dat smaakte naar méér!  In de Bijbelscènes werd zij een prachtige Maria.  Op de andere dagen speelde zij een bloedmooie bruid, en liet ze zich creatief opmaken door MUA Marilyn.  3 totaal verschillende rollen - geen enkel probleem voor Marina!
 

MarilynMarilyn Last but not least :  Marilyn!  Samen met Peter vormt zij het Team van Photo Model Holidays (http://www.photomodelholidays.com/) maar daarnaast is zij ook een ongelofelijk goeie make-upartieste en super veelzijdig fotomodel.  Jazeker, dit is 4x dezelfde vrouw :  eerst als Maria Magdalena, linksonder als sexy pin-up model in een heuse oude helikopter, en rechtsonder dromerig in een melkbad.  De vierde foto beschouw ik als een echte topprestatie :  dit is één van de vele mooie poses in een gerafeld stuk stof.  Gewoon een rekbare gebreide buis, oorspronkelijk bedoeld als poetskatoen, maar in de handen van Marilyn wordt het een prachtig gewaad!
 

Thank you Peter, Marilyn, Marina, Pavel, Plamina and Lubov, for 6 wonderful shooting days.  Special thanks to Pavel and Peter for growing their beards many months before my arrival !
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December