Creatieve zwangerschapsfoto's

March 11, 2016

Als zwangerschapsfotograaf die elke week mooie bolle buiken in de studio ziet, probeer ik graag eens wat nieuws uit.  Dat kan met variaties op poses, nieuwe stoffen of kleding en creatieve belichting, maar ook na de fotosessie - tijdens de nabewerking van de resultaten - kan je nog alle kanten op.
 

Weerspiegelingen in "digitaal water" zijn altijd populair, niet alleen bij zwangerschapsfotografie, maar ook bij newborns en droomfoto's.  Het is een effect dat al lang niet meer nieuw is, maar het blijft leuk.
 

09681-FLD09681-FLD
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Recent kocht ik enkele nieuwe softwarepakketten (Exposure7, Nik, Particles, Dynamic Painter ...) waarmee je EINDELOOS kan experimenteren.  Vaak is het resultaat compleet overdreven, maar soms denk ik hé dat laat ik toch graag even aan de klant zien.  Hieronder een paar voorbeeldjes.  04593d (2)04593d (2)  
 


 


 


 


 


 


Voor de kunst-liefhebbers :  het laatste effect is gemaakt in Dynamic Painter in de Gustav Klimt stijl.  Je kan het geloven of niet, maar met dat pakket kan je zowat alle grote schilders imiteren, inclusief Van Gogh (maar ik ben ervan overtuigd dat er weinig zwangere vrouwen te vinden zijn die zich willen laten omtoveren tot een Rubens schilderij!)
 

08422ss08422ss
 


 

05859_DAP_klimtb05859_DAP_klimtb d03523-Td03523-T
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December