Beanbag voor newborn fotografie

February 26, 2016

Babyfotografie - zowel newborn foto's als babyfoto's met oudere kindjes - start traditioneel op de "beanbag".  Da's eigenlijk een gewone (maar wel supergrote) zitzak, die extra stevig opgevuld is.  Daar omheen wordt dan een "stellage" gebouwd om de dekens kreukloos op te spannen.
 

Mijn eerste jaren als babyfotograaf werkte ik ook met een goede beanbag, maar elke keer als de ouders ACHTER de baby mee poseerden, of als Papa op de rand van de beanbag steunde om mij te assisteren, zakte het ding behoorlijk weg.  Zo'n kussen is eerder berekend op het gewicht van een baby ... de meeste vaders wegen minstens 20 keer zoveel.
 

Wat is er steviger dan een kussen?  Een matras!  Ik heb dus gekozen voor maatwerk.  Nu heb ik 2 identieke matrassen op elkaar liggen, en zelfs een loodzware Papa krijgt 'm nu niet meer ingedeukt.
 

IMG_8715IMG_8715
 

Voor het comfort van het kleintje ligt er eerst een verwarmingsdekentje op, gevolgd door een waterdichte bescherming.  En om praktische redenen liggen er niet 1 maar 3 mooie dekens op, telkens met een aborberende wegwerplaag ertussen.  Mocht het mini-model uit protest de boel bevuilen, dan kunnen we simpelweg 1 laag verwijderen en op een ander kleurtje verderwerken.  IMG_8716IMG_8716 Dat oranje ding is een baby-shusher (letterlijk vertaald :  een babysusser), een simpel geluidsapparaatje en het nieuwste gadget van babyfotografen.
 

Krijg ik een ouder baby'tje in de studio, bijvoorbeeld van 5 maanden (superleuke leeftijd!), dan wordt opnieuw de beanbag/matras gebruikt.  Er komen 2 kussens aan te pas om wat steun te geven voor hoofdje en kontje.  Vooral dat 2e kussen is welkom, want op die leeftijd hebben ze nog niet veel buikspieren, en teentjes pakken lukt véél beter met een beetje hulp :-)
 


 


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December