Babyfoto's op een schapenvachtje

February 13, 2016

Foto's van een baby op een schapenvachtje ... origineel?  Absoluut niet!
 

Al sinds het ontstaan van de fotografie meer dan 100 jaar geleden werden baby'tjes gefotografeerd op een schapenvacht.  Het is dus niet nieuw, maar wel heel traditioneel, en misschien is dat juist de reden waarom alle ouders het leuk vinden.
 

sheepskin1sheepskin1
 

Hoewel newborn fotografie voornamelijk met blote kindjes wordt gedaan, gaan oudere baby's (5 tot 10 maanden) meestal niet uit de kleren.  Bied ik echter de ouderwetse schapenvachtfoto's aan, dan kiezen 9 op de 10 Papa en Mama direct voor "pampertje uit".  En de kleine vindt dat meestal het leukste deel van de hele fotoshoot.
 

We beginnen altijd in de houding die de kleine het minst leuk vindt (rug of buik), en als ie het dan beu is, dan draaien we de baby om.  Ondertussen gebruik ik al geen échte schapenvacht meer, want dan zitten de knuistjes meteen vol wolpluizen (en dus het mondje ook!).
 

sheepskin2sheepskin2
 

Onder de deken zitten kussens, om de kleine acrobaat te helpen de beentjes omhoog te krijgen.  Want teentjes grijpen is leuk, maar op 5 maanden zijn de buikspieren nog bepaald niet ontwikkeld!
 

Eenmaal op de buik mag de baby tonen hoe goed het hoofdje optillen al lukt.  Prima moment om supermooie closeups te maken!
 


 


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December