Zwangerschapsdementie is geen fabeltje

December 02, 2016

Ik heb "last" van zwangerschapsdementie.  Ja echt hoor.  En ik ben niet eens zwanger!

Als buik- en babyfotograaf kom je (beroepsmatig) bijna uitsluitend in contact met vrouwen die ofwel zwanger zijn, ofwel nét bevallen.  En hoewel mijn brochure met "praktische tips" alles superduidelijk uitlegt (denk ik toch), en de meeste kleding en accessoires in de studio beschikbaar zijn, vergeten vele (aanstaande) moeders essentiële dingen mee te brengen of te doen.  Dat geeft kleine en soms grote problemen tijdens de fotoshoot, dus ik mag met recht zeggen dat zwangerschapsdementie best een probleem is voor zwangerschapsfotografen!

Moederschap in zwartwit - 18741-EditMoederschap in zwartwit - 18741-EditNewborn fotograaf Antwerpen

Ten eerste :  wetenschappers zijn het er allemaal over eens dat zwangerschapsdementie geen verzinsel is, en zeker geen smoes.  De OORZAAK echter is minder goed bekend.  Lees hier meer over op de website van Ouders van Nu :

http://www.oudersvannu.nl/zwanger-zijn/26-weken/gezondheid-verzorging/psyche/5-oorzaken-van-zwangerschapsdementie/

Dus elke keer als één van mijn klanten al lachend haar excuses aanbiedt omdat ze iets vergeten is, en het op zwangerschapsdementie stookt, tja, dan is dat hoogstwaarschijnlijk nog waar ook.

Die vergeetachtigheid is vaak nog erger bij de 2e fotoshoot :   50% van de kersverse mama's vergeet de juiste kleding mee te brengen, of reservekleding voor als de baby een accidentje heeft.  En wat lees ik nu in bovenstaand artikel?  Zwangerschapsdementie kan tot 32 weken NA de bevalling voortduren!  Oh help.  Nu begin ik het te snappen.

Wat wordt het vaakst vergeten?   Kleding dus (hoewel een enkele uitzondering veel te veel kleren meebrengt).  Niet alleen heeft Mama vaak geen reservekleding meegebracht, maar vaak brengt ze ook donkere kleding mee als we juist lichtgekleurde kleding nodig hebben of omgekeerd.  Toch zal geen enkele moeder de ECHT belangrijke dingen vergeten :  voeding, pampers, vochtige doekjes en de baby zelf heeft ze altijd mee!


Archive
January (1) February (1) March April May June July August September October November December