Goed materiaal is veilig werken

January 08, 2016

Zwangerschapsfotografie en Newborn fotoshoots hebben 1 belangrijk punt gemeen :  beide kan je niet lang uitstellen ...  Dus als het fout loopt, omdat je geheugenkaartje corrupt blijkt te zijn, of als je computer crasht ... dan kan je een pas bevallen moeder niet even vragen om opnieuw met haar zwangere buik te komen poseren.
 

zwangerschapsfotografie 07056-Editzwangerschapsfotografie 07056-Editzwangerschapsfotoshoot Om rampen te voorkomen - en ook omdat ik een veiligheidsfreak ben - heb ik dus alle belangrijk materiaal dubbel :  reserve studiolampen, reservecamera, 2 wifizendertjes, extra batterijen ... en dat alles van uitstekende, betrouwbare merken. 
 

Als je alles dubbel hebt, scheelt dat heel wat stress.  Maar het meest geruststellend zijn toch de 2 geheugenkaartjes in mijn camera :  niet om verder te kunnen fotograferen als het ene kaartje vol is (64 Gb krijg je ECHT niet vol op 1 shoot), maar om ELKE foto gelijktijdig op BEIDE kaartjes op te slaan, gewoon terwijl je staat te fotograferen.  Daarbij zijn beide kaartjes dan nog van Sandisk, met levenslange garantie, dus betrouwbaar spul.  Kijk, daar wordt een mens nu rustig van hé.  Laat kaart 1 het afweten?   Géén probleem!
 

baby fotoshoot 07799baby fotoshoot 07799Mini knuffeltje Binnen de 5 minuten na de fotosessie gaan de beelden al op de computer.  Die weet wat 'm te doen staat, want binnen het uur is backup 2 al gemaakt op een externe harde schijf (die elke week gewisseld wordt =backup3).  Overdreven?  Helemaal niet!   Na enkele uren poseren met een bol buikje wil je er immers op kunnen vertrouwen dat al die moeite niet voor niets is geweest.  En als je je kleintje na de fotoshoot weer in de maxicosy legt, wil je achteraf niet horen dat je NOG eens mag terugkomen omdat er "een klein probleempje" was met de computer ...
 

Ook studiomateriaal moet degelijk zijn.  Een studioflitser moet maar 1 ding doen :  flitsen als ik op de sluiterknop druk, elke keer opnieuw, razendsnel achter elkaar, want sommige kindjes kunnen lachjes produceren die nog geen kwart seconde duren!  Op zo'n moment ben ik blij dat ik Elinchrom materiaal gebruik, en geen merk waarbij de lamp 1,5 seconde nodig heeft om weer op te laden.
 

Niet goedkoop?  Natuurlijk kost dat geld, maar mijn materiaal is ook niet allemaal in 1 jaar gekocht.  Professioneel materiaal kan trouwens tegen een stootje en gaat vele jaren mee!   En zeg nu zelf, zo'n lachje als hierboven wil je toch ECHT niet missen?
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December