Newborn baby fotoshoot met bruidsjurk

September 26, 2015

Als babyfotograaf mag ik tijdens een newborn fotoshoot vaak voorwerpen met symbolische waarde naast het mini-fotomodel leggen.  Zo gaat er regelmatig een stokoude teddybeer (van Opa) mee op de foto, trouwringen, suikerbonendoosjes en ooit zelfs een mini whiskyflesje.
 

5Ds-038545Ds-03854
 


 

Het is dus helemaal niet zo'n gek idee om tijdens de baby shoot te verwijzen naar de trouwdag.  Je kan zelfs zover gaan dat de bruidsjurk zelf mee op de foto gaat.  Liefst niet met een blote (onzindelijke) baby erop - dat lijkt me iets teveel op "trash the dress", maar wel met pampertje aan, verstopt onder een laagje kant.
 

Ik heb het deze week eens uitgeprobeerd, met een echte trouwjurk en een pop als "oefen-baby".
 

De eerste poging was met de hele jurk in beeld.  Vanzelfsprekend is het niet de bedoeling dat de moeder de jurk aantrekt - lijkt met niet zo makkelijk 1 week na de bevalling, maar wel mooi gedrapeerd of opgehangen tegen een witte achtergrond, en dan onderaan een zachte bank voor de baby.
 


 

5Ds-038745Ds-03874
 

Closeups vond ik eigenlijk nog mooier, want dan zie je meer detail, zowel van de baby als van het fijne kantwerk van de jurk.
 

5Ds-038785Ds-03878
 


 


 


 

Kortom :  heb je een newborn fotosessie geboekt bij babyfotograaf Anyka, en lijkt je dit een leuk idee?  Laat het vooraf even weten en we doen dit met een échte baby!
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December