Helpende handen bij babyfotografie

September 04, 2015

Bij babyfotografie, maar vooral bij newborn fotografie is een paar helpende handen vaak welkom.  Grote studio's hebben een assistent in dienst, maar bij Studio Anyka wordt die functie waargenomen door de gloednieuwe Papa.
 

before 5D3-52292before 5D3-52292
 


Ik ben altijd blij als Papa geen last heeft van zijn rug of knieën, want het Papa-stoeltje, vlakbij de beanbag (groot kussen), is behoorlijk laag!  Zijn taak tijdens de hele fotoshoot is veiligheid en geruststelling.  Veiligheid, omdat 4 ogen op de pasgeborene altijd beter is dan 2 (Mama zit iets verder op een comfortabel bankje, maar Papa zit op 20cm van de baby).  
 

0114501145  

Geruststelling?  Jazeker, want we willen graag een slapend kindje.  Dus bij de eerste flitsen, maar vooral ook bij het wisselen van mutsjes of poses, legt Papa zijn handen op het kleintje.  Altijd fijn om te weten dat er iemand over je waakt die minstens 20 keer zoveel weegt als jij hé!
 

5D3-508055D3-50805   
Helpen bij poses is niet altijd nodig, behalve dan als er handjes of voetjes wat te hevig "ronddwalen".  Dan is vaak 1 vinger genoeg om het probleem te verhelpen.  De ene keer kan de vinger 1 seconde weg om de foto te schieten, de andere keer zit er niets anders op dan :  photoshop.
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December