Grime, echter dan echt ...

September 12, 2015

Dat goede grime zo echt kan zijn dat je zelfs met een vergrootglas het verschil niet ziet, dat heb ik eind augustus bijgeleerd!
0231702317
 

Naar jaarlijkse traditie was de studio volledig omgetoverd om met mijn zus en schoonbroer "typetjes" te spelen.  De rode gordijnen van de Boudoir studio waren de ideale achtergrond voor de goochelaar.  Daarvoor had ik mijn schoonbroer een Dali-snor aangeplakt van echt mensenhaar, en zijn acteertalent en het kostuum deden de rest.  Ik weet niks van grime, dus achteraf moet ik die snor wel retoucheren, anders kan je zien waar het gaas op zijn huid geplakt is, maar het afgewerkt product mag gezien worden!  0247202472

 


Vlak na de lunch arriveerde Tine Josephy, professioneel makeupartieste in de breedste zin van het woord (beauty, grime, special effecten, bodypainting, facepainting, theater en cinema make-up).  Tine had als opdracht om mijn schoonbroer 20 jaar ouder te maken (of meer), en dan liefst nog op een manier dat er achteraf niet teveel photoshop retoucheerwerk meer nodig zou zijn.

  0247202472 

0249402494  
 


 


 


 

Haar werk was een openbaring!  Met vloeibare latex werden de ogen "gerimpeld", en met potloden en poeder de rest van het gezicht.  Ik wist wel dat je met grime veel kan doen, maar dat dit kon zonder dat je 1 spoor terugvindt van de latex, dat heb ik dit keer bijgeleerd.  Photoshop bleek achteraf alleen maar nodig op de handen en armen, niet op het gezicht.  Vanzelfsprekend inspireerde Tines werk mijn schoonbroer tot top-acteerprestaties, en daarbij werd hij nog geholpen door mijn zus als "expert" en tegenspeelster (ze is immers bejaardenverzorgster!).

 

Wil je meer werk zien van Tine Josephy?  Kijk dan vooral eens op haar FB pagina :  https://www.facebook.com/TineJosephymakeupartist?pnref=lhc 
 


 


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December