Wat is de beste tijd voor een baby fotoshoot ?

August 21, 2015

Babyfotografie is een ruim begrip!  Een newborn baby slaapt zich door de fotosessie heen, terwijl een kindje van 5 maanden de studio veel te interessant vindt om 1 oog dicht te doen.  Enkele maanden later kruipt de kleine al rond in de studio, en rond 12 maanden kan hij/zij al een slagroomtaart naar de vernieling helpen ...
 

Wat is dan de beste tijd voor een fotosessie?
 

BabydromenBabydromenzwangerschapsfotografie 40688-Edit

Je kan natuurlijk al starten met zwangerschapsfoto's, maar daar heeft je kleintje later niet veel aan, dat is iets voor jezelf en je partner, als herinnering.
 

newborn fotografie Antwerpen 51121newborn fotografie Antwerpen 51121Op de beanbag

Fotosessie 1 moet gebeuren op newborn leeftijd, ideaal tussen 5 en 12 dagen oud.  Wacht je langer, dan is zo'n fotosessie nog steeds mogelijk, maar het "broze" newborn uitzicht is al voor een groot deel verdwenen, na 2 weken ziet een baby er al heel wat steviger uit!  Bovendien is ie dan niet meer zo happy in de typische "opgekrulde" poses.

Tijdens het 1e jaar verandert een kindje aan één stuk door, dus zou je wel elke dag foto's willen laten maken, maar de beste tijd voor de 2e fotosessie is rond 5 maanden.  Op 5 maanden kan hij al een BIG SMILE tevoorschijn toveren, en presteert ie het om langdurig het hoofdje op te tillen. 
Grote kijkersGrote kijkersbabyfotograaf 41452

"Gevorderde" baby'tjes kunnen zelfs (op de rug) al teentjes grijpen ... allemaal leuke dingen voor de babyfotograaf.  Dat zitten lukt trouwens ook al als je een Bumba seat gebruikt - geen mooi ding, dus leggen we er eerst een deken overheen.

 

De volgende topprestatie - mijlpaal 3 - is zitten ... en blijven zitten, zonder omvallen, en vooral :  zonder steunende hand van Papa of Mama!  Da's dus rond 8 maanden.
 


Mijlpaal nr. 4 is STAAN.  Desnoods met een steuntje, maar deze leeftijd is een te leuke leeftijd om niet op foto vast te leggen.  Bovendien kan je zo'n fotosessie combineren met een echte cake-smash, waarbij de (bijna) jarige een feestelijke slagroomtaart hoogstpersoonlijk mag "aanvallen".  Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden dat het niet altijd even duidelijk is wie er bij deze cake smash fotoshoots het meest plezier heeft :  het mini-fotomodel, de ouders of de babyfotograaf?

Om een lang verhaal kort te maken :  in Amerika worden opeenvolgende babyfotografie gedurende het eerste levensjaar "smiling-sitting-standing" genoemd, naar de bereikte mijlpalen.  Ook wel "Pushing up - Sitting up - Standing up".  En omdat deze prestaties niet bij alle kinderen op dezelfde leeftijd vallen, spreekt men daar van "stages, not ages" - dus mijlpalen in plaats van leeftijden.
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December