Studio Anyka | Newborn babyfoto's omtoveren naar droomfoto's

Newborn babyfoto's omtoveren naar droomfoto's

March 27, 2015  •  Leave a Comment

Als babyfotograaf heb ik natuurlijk massa's foto's van pasgeboren kindjes, maar slechts weinig beelden zijn geschikt om "uit te snijden".  Vaak ligt het kleintje op een "harige" plaid, waardoor uitsnijden in photoshop een hels karwei wordt.

BloemblaadjeBloemblaadje46772-tulp - Droomfoto's

Na wat zoeken in mijn portfolio had ik er dan toch enkele gevonden.  De mama's die hun baby'tje herkennen mogen mij altijd contacteren, dan stuur ik de foto per e-mail. Dreambabies 46699Dreambabies 46699Zacht als katoen

De eerste stap is echter niet de baby zelf.  Ik had achtergronden nodig, en die maak ik dan wel liefst zelf.   Na enkele mini-fotoshoots met schelpen (en veel zand), bloemen, een baseball handschoen en wat paaseieren kon ik gaan passen en meten om te zien welke newborns het beste te combineren waren. Droomfoto's 46734Droomfoto's 46734Teentjes

Wil je een realistische indruk maken, dan moet je niet alleen het mini-model achter de rand van de schelp plaatsen (of handschoen/bloem/ei), maar je mag ook de schaduwen niet vergeten die door die rand op het kindje vallen.  Dat geeft diepte, waardoor het "net echt" lijkt. Fantasiefoto's 48732Fantasiefoto's 48732Zacht leder

Nee, dit valt totaal niet te vergelijken met Anne Geddes, want die werkt helemaal anders.  Anne G. photoshopt geen baby in een schelp, nee, zij werkt samen met een kunstenares die een supergrote (en zachte) schelp ontwerpt, precies op baby-maat.  Mijn schelp was gewoon een échte schelp, en de enige manier om dààr een baby in te krijgen, is photoshop.  Voordeel is natuurlijk wél dat je een proper baby'tje in een vieze oude handschoen kan stoppen, zonder dat de moeder daar iets op tegen heeft!

48662 Fantasiefoto's48662 Fantasiefoto'sTrio in eitjes

Wie binnenkort een newborn sessie gepland heeft bij Studio Anyka, kan nu dus ook een "droombaby" bestellen.  Best vooraf afspreken, dan hou ik daar tijdens de fotoshoot al rekening mee.  Achteraf aanvragen kan alleen als de ondergrond waarop het kleintje ligt, geschikt is voor uitsnijwerk.  Is die niet geschikt?  Niet getreurd!  Vanaf 3 jaar vinden kleutertjes droomfoto's prachtig, en ook een verkleedpartij (elfje, kaboutertje enz) is een feest!

tuinkaboutertuinkabouterref. 11097-4443 - droomfoto's

 


Comments

No comments posted.
Loading...