Newborn fotoshoot met ouder broertje of zusje

February 09, 2015  •  Leave a Comment

Het klinkt zo eenvoudig :  op het einde van een baby fotoshoot wordt het oudere broertje of zusje naar de fotostudio gebracht, om gauw nog even een leuke familiefoto te nemen, en een foto van Grote Broer/Zus met de baby.

Was het maar zo simpel!

Dat het niet erg praktisch is om een peutertje in de studio te laten rondrennen als we rustig een slapend baby'tje aan het fotograferen zijn, dat snapt elke ouder, dus vinden ze altijd wel iemand die zo sympathiek is om de oudste naar de studio te brengen in het laatste half uur.

Het is ook al meegenomen dat dit meestal samenvalt met het einde van het middagslaapje, dus het kindje dat parmantig de studio binnenstapt, is (meestal) goed uitgeslapen en in een prima humeur.

Nu zijn alle pagadders van rond de 2 super-de-super cute en vertederend, maar ... iedereen kent het gezegde :  "ik ben twee en ik zeg nee".  En dat mag je echt letterlijk nemen.  De meeste "oudere kindjes" zijn namelijk tussen 1,5 en 2,5 jaar op het moment dat nummertje 2 arriveert.  En het LAATSTE dat zo'n uk dan wil, is braaf poseren met dat kleine baby'tje dat al een hele week alle aandacht krijgt.

Zodra Papa of Mama dan ook vragen "wil je op de grond zitten en baby vasthouden?"  volgt het luide NEEEEE al voor ze uitgesproken zijn.

  3937639376

 

De familiefoto, met z'n vieren, is meestal geen groot probleem.  Mama houdt de pasgeborene vast, en Papa de oudste.  En Papa is de sterkste, dus dat lukt wel.  Nee, de grote uitdaging is altijd de foto van Grote Broer (of zus) met het kleintje.  En juist dat is de foto die de ouders supergraag willen.  Maar zoon- of dochterlief is immuun voor dreigen of straffen, laat zich niet omkopen met lekkers, en van strenge opdrachten zijn ze op die leeftijd ook niet gauw onder de indruk.

baby fotoshoot 45476baby fotoshoot 45476Klein en kleinst

Ik ga nu niet de kinderpsycholoog uithangen, want ik ken alleen de studio-situatie, en elk kind is anders, maar hieronder enkele truukjes die mij al geholpen hebben om het toch te laten lukken :

 

 

Tijdens de eerste 10 minuten na aankomst geldt nog "vreemde ogen dwingen".  De fotograaf is een vreemde, dus die kan op kordate toon zeggen :  Ga eens mooi liggen!
Dit werkt echt maar 10 minuten hoor, daarna is de fotograaf al geen vreemde meer ...

Doe geen suggesties en stel geen vragen waar "nee" op geantwoord kan worden ...   Niet :  Wil je de baby vasthouden?   Wil je gaan zitten?  (neeeeeee!!!) ...  Maar wel :  Kom, we gaan samen zitten! 2261922619

Geef 2 keuzes (die allebei goed zijn, dus 't maakt niet uit wat ie kiest) :
Wil je op de grond liggen of op je knietjes zitten bij de baby?  (bedankt Kim, dat was een goede tip!)

Hou Papa en Mama 1 cm buiten beeld, vooral bij eenkennige kindjes.

 

 

Zet broerlief op de juiste plek, maar doe het speels :
Oh kijk, je bent een vliegtuig, brrrrrrrroeemmmm en hup hij zit naast de baby.


Als er tranen komen, leid de kleine dan af met iets reuze grappigs (mijn roze varkentje maakt supergekke geluiden en mijn cheerleader pompon is prachtig rood).

3443834438

 

 

Het mag best een beetje lawaaierig worden, newborns slapen daar gewoon doorheen, maar ga niet door de studio rennen.  Hou het veilig, en leg de baby op de rug in een mandje, omgeven met zacht materiaal.  Zo ligt ie veilig als broer/zuslief wat aan de ruwe kant is.

 

Moet er naar de baby gekeken/gewezen worden?  Leg dan een kleine attractie net buiten camerazicht, achter de baby.  Je kan beter vragen waar de attractie is, dan "waar is de baby?".  Dat vindt zelfs een uk van 2 een stomme vraag ...

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December