Beste tijd voor zwangerschapsfotografie ?

December 04, 2015

Wat is de beste tijd voor zwangerschapsfotografie ?
 

Opgelet :  we hebben het hier niet over het BOEKEN van een zwangerschap fotoshoot - dat kan je namelijk het best al doen als je 4 maand zwanger bent, vermits de fotograaf dan hoogstwaarschijnlijk nog veel vrije datums heeft, en jij dan veel meer keuze hebt.  Weekends zijn bij studio Anyka bijvoorbeeld heel snel volgeboekt. zwangerschapsfotografie 02966-Editzwangerschapsfotografie 02966-EditHappy
 


 


 


 


 


 


 


 


 


Wat is dus de beste tijd voor buikfoto's? 
Vraag je eerst af of je wel opgewassen bent tegen een fotosessie.  Een fotoshoot is best een "work-out", dus wat doe je als je dokter je heeft bevolen om "plat te liggen" of geen inspannende taken meer te doen?  Dan luister je naar hem, en ofwel gaat de geboekte fotoshoot niet door, ofwel meld je de beperking aan de fotograaf.   We kunnen dan (1) eventueel een Exclusive fotoshoot omboeken naar een Premium (minder poses), en (2) de minst zware/vermoeiende poses kiezen.  We kunnen zelfs extra veel zittende poses kiezen. 
 

Zelfs al ben je fit en in vorm, dan nog plan je op de dag van de zwangerschapsfoto's geen andere zaken.  Je zal 's avonds na de shoot best moe zijn, en echt geen fut meer hebben om nog op familiebezoek te gaan!  Maak er een relax dagje van, zorg dat je een goede lunch achter de kiezen hebt, en geniet gewoon van de leuke dag die helemaal rond jou en je buik(je) draait.
 

Alle zwangerschapsfoto's op deze website zijn genomen tussen 30 en 38 weken, de meeste tussen 33 en 37.  Kortom :   redelijk dicht tegen de bevallingsdatum aan, maar met een veilige marge van 3 tot 6 weken.   Te vroeg naar de studio komen, heeft als nadeel dat je bij liggende poses amper zwanger lijkt.  Te laat langskomen ... tja als de baby er al is, kan ik als zwangerschapsfotograaf niet veel meer beginnen hé.
 

Mijn record?  1 dag voor de bevalling :  een aanstaande mama had nét te horen gekregen van haar gynaecoloog dat ze de volgende dag binnen mocht voor een keizersnede.  Ze had al eerder geboekt, maar gelukkig lukte het ons nog om de shoot naar voren te schuiven, zodat de buik nog op de foto kon.  Ik zeg soms wel eens "hoe dikker hoe beter", maar deze vrouw nam dat wel héél letterlijk.
 


 


 


 


 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February March April May June July August September October November December