Taco pose bij babyfotografie

September 21, 2014

taco posetaco pose Bij newborn fotografie start ik altijd op de beanbag.  Tenminste, als mijn mini-model akkoord gaat en bereid is om in slaap te vallen.  Als de ouders de praktische tips goed gelezen hebben, dan is dat meestal geen probleem!

Als de "Bum Up" pose van mijn vorig blogje hoort tot de makkelijke poses, dan geldt dat zeker niet voor de Taco pose.  Niemand weet waar die benaming vandaan komt, maar ik vermoed dat een Taco "dubbelgevouwen" wordt ... en de baby ook.

Het is juist dat dubbel vouwen dat maakt dat je deze pose niet bij elke newborn baby moet proberen. 
Op zich is dit een heel natuurlijk houding :  de kleine heeft 9 maanden lang met zijn/haar teentjes vlak bij de neus gelegen, dus is dit geen zware gymnastiekoefening.  Echter hoe ouder het kindje hoe langer dat het de "vrijheid" heeft mogen proeven.  Kleintjes van 10 dagen oud laat ik dit niet eens meer proberen, maar op 6 à 7 dagen liggen ze meestal nog graag met de teentjes tegen hun neus!  Het helpt natuurlijk ook een beetje als er een onzichtbaar kussen onder het hoofdje ligt.
 

Zo klein, zo liefZo klein, zo liefBabyfotografie - 34972k

 

Dit is kleine Ulises van 7 dagen oud.  Die ligt hier niet op 1 hand, maar op een zwart kussen + hand en zelfs klaarwakker heeft hij er geen probleem mee.  Sterker nog!  Hij voelde zich dermate op z'n gemak dat hij tijdens de pose op zijn grote teen begon te zuigen! 3497334973


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December