Newborn babyfotografie op de beanbag

September 09, 2014

De beanbag is attribuut nummer 1 voor elke babyfotograaf.  Hoe groter hoe beter, en liefst heel goed gevuld, dat de kleine er niet in wegzakt.   Bij Studio Anyka staat er een hele grote, die fameus in de weg staat als ie niet gebruikt wordt.

5D3-249775D3-24977

Een beanbag is ongelofelijk veelzijdig, en bovendien heel veilig voor het kleintje.  Meestal begin ik met een "standaardpose" puur natuur, en daarna kijken we welke variaties het "minimodel" in kwestie bereid is (slapend) te doen.  Eenmaal in een pose en vast in slaap kan je de mutsjes, vleugeltjes, rokjes of strikken gebruiken die de ouders hebben uitgekozen.

De bekendste pose is de "Bum up" (kontje omhoog) pose :

bum upbum up

Bij een "goeie" Bum-up pose kan je de teentjes en vingertjes zien, is het gezichtje ontspannen en is de onderste wang niet platgedrukt.   Je kan het handje gebruiken als het gezichtje te diep ligt, maar je kan het handje ook het flosje van de muts laten vasthouden (kan ie alvast oefenen voor op de kermis).
Je kan hier aan de gezichtjes zien dat ze ver in dromenland zijn.  Het ideale moment dus om een beetje te variëren, bijvoorbeeld met de armen van de ouders erbij, of zelfs een familiefoto.  De Bum Up is trouwens ook de perfecte foto voor kindjes die hun navelstompje nog niet kwijt zijn, je ziet er toch niks van.

Om het kleintje zo weinig mogelijk in de slaap te storen, gebruik ik dezelfde pose in de antieke mand of emmer.  Als je zijn/haar houding niet verandert, heb je 90% kans dat de kleine niet eens wakker wordt.  Deze pose is zelfs mogelijk op de arm van Papa!

Tot slot nog even een iets ingewikkelder vorm van diezelfde pose :  2 kontjes = dubbel zo moeilijk!

0825708257

 

 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December