Fine art zwangerschapsfoto's

August 01, 2014

Texturen verwerken in foto's is al zo oud als de fotografie zelf.  Ze brengen een kunstwerk tot leven. 
Ik heb ongelofelijk veel artistieke zwangerschapsfoto's, dus ik moest niet ver zoeken naar een onderwerp om eens fijn te werken met mooie grungy texturen.

Drie hartenDrie hartenFine Art zwangerschapsfotografie - T38735tx Naast buikfoto's heb je natuurlijk ook goede texturen nodig, dus ging ik eerst aan de slag met handgemaakt papier, ruw hout en natuurmaterialen zoals herfstbladeren.  Als je die met hard zijlicht fotografeert, krijg je het reliëf perfect in beeld.

Veins of lifeVeins of lifeFine Art zwangerschapsfoto's - T38717wd Woodland fairyWoodland fairyFine Art zwangerschapsfotografie - 38632c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na wat zoeken vond ik een zestal zwangerschapsportretten waar je lekker creatief mee aan de slag kon, hoewel ze op zich al artistiek genoeg waren zonder nabewerking.  Texturen aanbrengen in photoshop doe je met lagen en "blend modes" zoals multiply, soft light en overlay, liefst gecombineerd met artistieke brushes, donkere vignetting, of zelfs met tekst. The bluesThe bluesFine Art zwangerschapsfoto's - T38651ad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan natuurlijk in Photoshop zelf ook nog eens texturen aanbrengen, maar dan wordt het van het goede teveel.  Het effect gebruik je immers niet alleen op de achtergrond, maar ook op het zwangere model zelf ... als je dan gaat overdrijven, dan overheerst het effect en zie je niet meer waar de foto over gaat. Vintage colorsVintage colorsKunstfoto zwangerschapsfoto's - T38665tx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het grootste probleem is dat je zo opgaat in het spelen met texturen, dat je ineens ontdekt dat er 3 uur voorbij zijn gegaan.  Het resultaat is echter de moeite waard, vooral als het afgedrukt wordt op Fine Art papier of canvas!  The making of a miracleThe making of a miracleFine art zwangerschapsfotografie - T38690

Smaken verschillen natuurlijk, maar mochten de "bewerkte modellen" op deze pagina deze "grunge-versies" van hun foto's waarderen, geef dan even een seintje en ik stuur jullie de hoogresolutie bestanden meteen toe!


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March (1) April May (1) June July August September (1) October November December