Familiefoto tijdens newborn fotoshoot

May 26, 2014

Je hebt newborn fotografen die zich uitsluitend concentreren op het pasgeboren kindje zelf :  op de beanbag en in allerlei vintage set-ups.  Anderen, zoals bij Anyka Fotografie, proberen meer te variëren en dus ook foto's te maken van het kleintje met mama/papa apart, en vooral ook familiefoto's met de baby.

GezinGezinNewbornfoto's - ref.: 29366 (3)

 

 

Familiefoto's met een pasgeboren baby zijn enorm geliefd bij de ouders.  Het is het ideale kado voor grootouders, peter en meter, gewoon los of als canvas.  Maar omdat de meeste familiefoto's "gekleed" worden gemaakt, en dus voor 't gemak op het einde van de fotosessie, is het niet altijd gemakkelijk om uit te voeren ...

 

Happy familyHappy familyref.: 27333 - Babyfotografie

 

 

 

 

 

Ten eerste zitten we ondertussen hoogstwaarschijnlijk al met een wakkere baby.  Die heeft eerst lekker geslapen op de beanbag en in de antieke mand/emmer, en dan nog een dutje gedaan in de armen van Mama.  De familiefoto doe je dus best niet met een moeilijke babypose, want wakkere baby'tjes hebben een eigen willetje.  Dat wordt dus een pose met "multiple touch points" zoals ze dat in de US noemen :  minstens 2 handen + een borst om tegen te steunen, geen "balanceer-act" op een vader-arm.

Ten tweede is Mama net bevallen, dus het buikje is nog niet helemaal weg.  Ze vindt het dus niet leuk om daarmee op de foto te gaan.  Dat wordt dus een sterke close-up, met de buik uit beeld, of gekleed in het zwart.

CloseCloseBabyfotografie - 35047 (2)

 

 

Tot slot kunnen pasgeboren baby'tjes nog niet gericht kijken.  Het is dus compleet zinloos om geluiden te maken, zijn/haar naam te roepen of met rode poppetjes te zwaaien, de kleine gaat toch niet in de lens kijken.  Het is dus de kunst om goed op het gezichtje en de ogen van de baby te letten en de foto te nemen als het kleintje toevallig nét een fractie van een seconde in de richting van de lens kijkt, nét even de ogen sluit, of nét een superschattig snuitje trekt.  En de ouders?  Tja, die kunnen er best voor zorgen dat ze ondertussen stralend naar de fotograaf (glim)lachen, want wat moet je met een foto van een schattige baby + 2 ouders die nét allebei een andere kant opkijken?


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February March April May June July August September October November December