Vintage babyfoto's

October 20, 2014

Elke newborn baby fotoshoot begint met het slapende kindje op de beanbag.  De volgende stap is een "vintage set-up" (één per baby), en ja, dat kan van alles zijn :  een oude emmer, antieke weegschaal, stapel koffers of kruiwagentje.  vin45072vin45072
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn keuze hangt af van het seizoen (herfstkleuren?  Kerstmis?), of het een jongentje of een meisje is, en vanzelfsprekend ook van de smaak van de ouders.  Je mag - maar moet niet - kiezen welke set-up je het leukst vindt.  Gelukkig laten de meeste ouders de keuze aan mij over, anders zou ik nooit mijn nieuwste spullen kunnen uitproberen!  Heb je echter een absolute voorkeur, dan moet je dat RUIM van tevoren laten weten.  Ik zet de studio immers niet pas enkele uren voor de fotosessie klaar.   Bovendien moet alles lekker voorverwarmd zijn als de baby in de studio aankomt.  Gauw nog even kiezen bij aankomst kan dus echt niet hoor.
 

Dit is een overzichtje van wat ik momenteel te bieden heb.  Dit is wel een momentopname, want bij elk rommelmarkt- of antiekbeursbezoek komt er wel weer wat bij!    vintage setups-1vintage setups-1

In volgorde van links naar rechts en van boven naar onder :

Handdoekstapel, houten bootje, antieke deegkom (langwerpig), antieke deegkom (rond) op kastje, houten emmer, natuurkorf (met lentebloemen of herfstbladeren), vintage bedje, weegschaal, krat (met babynaam), kruiwagentje, natuurhout, 3 vintage laden, oude reiskoffers (2 foto's), rieten wiegje, draagmand, metalen no.1 emmer, donkere rieten mand, rolkarretje, korf van bananenbladeren, hangmat en gouden voetstuk ...
 

Vanzelfsprekend zijn niet alle spullen geschikt voor alle leeftijden!  Oudere kindjes passen bijvoorbeeld totaal niet in het kruiwagentje of op de weegschaal.  Het gewicht van de baby is van geen belang, vermits de "containers" altijd worden verzwaard met stenen, zodat de kleine niet met emmer en al kan omvallen (je moet soms het gezicht van de vader zien als hij de mand met zijn kindje optilt en merkt dat de mand loodzwaar is!).  Heeft de emmer/mand echter een harde/scherpe rand, zodat een zittend kindje er voorover op kan vallen, dan wordt het ding "afgekeurd voor oudere leeftijden"!   Je kan er natuurlijk een zachte doek overheen hangen, maar wat heb je aan een mooie antieke emmer als je die volledig bedekt met doeken?  Alleen de "gevarenzone" beschermen dus ...
 


Archive
January (1) February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December (2)
January (1) February (1) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December